Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HOĆE DA GA VIDE IZA REŠETAKA

Udruženje kidnapovanih traži hapšenje Tačija

Autor: Tanjug | 03.05.2015 - 17:25:00h | Komentara: 0

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji ocenilo je danas da je Srbija zaboravila na Srbe otete u južnoj pokrajini i zapitala predstavnike Vlade Srbije zašto ne traže hapšenje kosovskog ministra inostranih poslova Hašima Tačija, "dokazanog predratnog, ratnog i posleratnog zločinca".

Poslao bi specijalce u Obrenovac: Hašim Tači

Žele da ga vide iza rešetaka, Hašim Tači | Foto: EPA

- Šta je Hašim Tači za vas? Zašto ste ga upozoravali da će biti uhapšen ako dođe u Beograd? Da li je on zločinac samo za Beograd, dok u Briselu, Beču, Vašingtonu, Prištini za istim stolom potpisujete nekakve sporazume?, navodi se u saopštenju tog udruženja, povodom izjava Tačija "Bečkom standardu" u kojima od Srbije traži izvinjenje za žrtve rata na Kosovu 90-tih godina i najavljuje podnošenje tužbe protiv Srbije za genocid.

- Da li ste nekada od Tačija tražili da oslobodi kidnapovane Srbe iz 1998, 1999, 2000. godine i zašto je država Srbija protiv Ustava, zakona, morala i interesa porodica otetih Srba iz srpskih zatvora oslobodila 2.108 zločinaca i terorista i time potpisala smrtnu presudu našim otetim članovima porodica, zapitalo je to udruženje.

Reagujući na stavove Kancelarije za Kosovo i Metohiju Srbije u kojima se ističe da Tačijeve bučne izjave skreću pažnju sa važnih pitanja, Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji zapitalo je predstavnike Vlade Srbije "šta je za njih važnije od ljudskih života?".

Oni pitaju i "da li je najbitnija tema formiranje Zajednice srpskih opština(ZSO) i da li će te 'srpske opštine' raditi po Ustavu i zakonu Srbije ili takozvane Republike Kosovo?".

To udruženje je zapitalo i da li je pravedno to što su srpski generali predati Haškom tribunalu, "a sa generalima UČK-dokazanim zločincima, potpisujete nekakve sporazume o dobrosusedskim odnosima kako je zahtevala Evropska Unija?".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP