Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DEMANTI

Udruženje Naxis taksi traži od medija da poštuju zakon

Autor: | 27.04.2015 - 23:45:00h | Komentara: 0

U ponedeljak 21. aprila 2015. godine, javno glasilo 24 Sata objavilo je članak u kojem autor N.G. navodi da je u četvrtak 17. aprila iste godine došlo do incidenta na nenavedenoj lokaciji u Beogradu u kojem je, navodno, taksista koji je član Naxis taksi udruženja fizički nasrnuo na stranke. Neidentifikovani autor članka takođe tvrdi i da je “policija došla” i “napravila zapisnik.”

Taksi

Taksi | Foto: foter.com

 Od dana objavljivanja ova navodna i malo verovatna “vest”, koja sobom ne nosi nijedan podatak potkrpljen činjenicom, se jako brzo proširila kroz javnost i na društvenim mrežama, dok je Naxis taksi pokušavalao svim sredstvima koja su nam dostupna da sazna više detalja. 

Kako Naxis taksi, ni nedelju dana kasnije i po sprovedenoj internoj istrazi navodnog slučaja, nije dobio ni žalbu ili poziv od stranaka, ni bilo kakvo obaveštenje ili zapisnik od MUPa, niti je internom istragom otkriven bilo kakav nagoveštaj ovakvog slučaja, smatramo da smo dužni da se obratimo javnosti i redovnim strankama putem javnog saopštenja, a u pokušaju da se slučaj razreši. 
Čelnici Udruženja Naxis taksi žele da se što pre dođe do objašnjenja za ono što verujemo da je lažni prikaz našeg Udruženja i cele naše struke u medijima i javnosti od objavljivanja članka u navedenom izdanju 24 Sata, a kasnije prenesenom u drugim medijima. 
Kako nismo primili nikakvu žalbu od stranaka, koje se pominju samo inicijalima u članku, niti se u članku navodi tačno vreme, a ni lokacija na kojoj je vozač Naxis taksija navodno primio vožnju, ostajemo nemoćni u razrešavanju situacije koju opisuje sumnjivi članak. Naglašavamo i da takvi slučajevi nikako nisu prihvatljiva pojava u Udruženju Naxis taksi, niti u struci prevoznika, te želimo što pre i što detaljnije da saznamo o čemu se radi kako bismo mogli, adekvatno da reagujemo. 
Naxis taksi, kao i sva profesionalna taksi udruženja u Beogradu, vodi jasnu i detaljnu evidenciju svih vožnji naručenih putem telefona ili Tvitera, koji nam je u poslednje dve godine doveo mnoštvo novih zadovoljnih stranaka, a na kojem poslednjih dana trpimo blaćenje i uvrede upućene nedužnim vozačima, koji na ovaj način zarađuju za život, i samom Udruženju. Ukoliko bi nam se navodno oštećene stranke ili mediji obratili makar sa tačnim vremenom i adresom na koju je naručeno vozilo te noći, Udruženje bi bilo u mogućnosti da odmah pronađe vozača koji je navodno odgovoran za incident, a koji bi bez odlaganja odmah bio sankcionisan od strane Udruženja. 
Samim tim što se ne navode ti bitni detalji, a ni bilo kakav opis taksiste osim da je član Udruženja Naxis taksi, stavlja se pod znak pitanja ne samo Udruženja Naxis taksi, već i ugled i poslovna sposobnost svakog vozača Naxis taksija, što narušava njihova osnovna prava na neometan rad i lični ugled. 
Takođe, podsećamo javno glasilo 24 Sata, kao i sve medije u Srbiji koji su prenelu ovu nepotpunu i nepotvrđenu informaciju da su, u skladu sa čl. 9 Zakona o javnom informisanju i medijima bili dužni da sa pažnjom primerenom okolnostima, pre objavljivanja informacije koja sadrži podatke o određenoj pojavi, događaju ili ličnosti, proverite njeno poreklo, istinitost i potpunost. Pošto su prenete nepotpune informacije, 24 Sata i svi mediji koji su preneli pomenute informacije jasno i javno narušavaju ugled i neosnovano dovode u pitanje kredibilitet Naxis taksi Udruženja i svih članova tog Udruženja. 
Udruženje Naxis taksi ostaje dostupno za i otvoreno na sva dalja pitanja medija, javnosti i naših cenjenih stranaka i molimo medije da istraže i objave informacije u skladu sa zakonom, te da poštuju naš vredno zarađeni ugled i višegodišnji rad, kao što će naše Udruženje poštovati svaku žalbu i osnovanu kritiku. 
Zahvaljujemo se onom delu javnosti koje nas je podržalo u ovim uznemiravajućim trenucima i stojimo beograđanima i posetiocima grada Beograda na raspolaganju u svako doba.
Vladimir Mirković
Direktor
 Udruženje Naxis taksi

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP