Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DONDOLAN

Ugljanin naše pare rasipao na parfeme!

Autor: V. Papović | 23.02.2015 - 21:15:00h | Komentara: 2

Vraćanjem retorike iz 90-ih o tobožnjoj ugroženosti Bošnjaka u Srbiji, lider SDA Sulejman Ugljanin pridružuje se pritiscima zapadnih sila na Aleksandra Vučića zbog Kosova i politike prema Rusiji.

Državnim  novcem plaćao je astronomske račune u parfimerijama

Državnim novcem plaćao je astronomske račune u parfimerijama | Foto: Vesna Lalić

Razlog za ovaj obrt bivšeg ministra bez portfelja nije nikakva briga za Bošnjake i njihova prava, već osveta premijeru što za njega nije bilo mesta u ovoj vladi i zbog ukidanja njegove Kancelarije za održivi razvoj, koja je šest godina služila skoro isključivo u svrhu lične promocije i troškarenja. Samo za račune u beogradskim parfimerijama ostavljao je po 700 evra državnog novca.


Tražio od Vučića imunitet za vozača?!

Predsednik skupštinskog odbora za ljudska i manjinska prava i poslanik SDPS-a Meho Omerović otkriva za „Alo!“ da jedan od razloga Ugljaninove ljutnje na zvanični Beograd i to što je pisao pramijeru Aleksandru Vučiću sa zahtevom da obezbedi imunitet za vozače koji voze njegove stranačke kolege, ali sa druge strane mu nisu izašli u susret. Razlog za traženje imuniteta je navodno maltretiranje vozača od policije.
- Ugljanin je pisao Vučiću, ali od njega nije dobio nikakav odgovor. Žao mi je čoveka, pošto njemu nema leka ni pomoći, jer ga u ovakvo stanje dovodi bolesna želja da bude prisutan u medijima i to što ne može da prežali što više nije u Vladi - kaže Omerović.
 

- Ugljanin je vrlo teško podneo to što više nema kabinet u Vladi, niti ima državne limuzine, vozače i sekretarice. Ministarska funkcija i upravljanje Kancelarijom za održivi razvoj šest godina su mu služili samo za ličnu promociju i on ne može da podnese da mu više nije na raspolaganju oko četiri miliona evra iz budžeta koliko je godišnje dobijao. U želji da se osveti Vučiću, on traži nove saveznike, a očigledno smatra da će ih najpre naći među onima na Zapadu koji iz nekih svojih razloga pritiskaju Vučića - tvrdi dobro obavešteni izvor „Alo!“, blizak sandžačkim partijama.

Prema podacima iz 2013. godine Ugljanin je iz državnog budžeta za funkcionisanje kancelarije dobio 487.263.000 dinara, a u godišnjem izveštaju parlamentu, osim mnogo projekata i lepih želja nisu navedeni skoro nikakvi konkretni rezultati. Kako je Ugljanin trošio pare Kancelarije, nabolje govori istraživanje BIRN-a iz 2011. godine gde se kao primer rasipništva u Vladi navodi njegov račun u parfimeriji „Sephora“ od 77.000 dinara. Nije nikakva tajna da je Ugljanin, iako je kao ministar bez portfelja imao kabinet u Nemanjinoj 11 i kancelariju u SIV-u, tamo vrlo retko svraćao, niti ga je tamo ko mogao naći, pošto je državni auto i šofera koristio uglavnom za vozikanje po Novom Pazaru.

Priziva NATO da „umiri“ Srbiju


Višegodišnje ministrovanje u Beogradu nije sprečilo Ugljanina da kao predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća u petak održi skup na kome je Srbiju nazvao „šovinističkom tvorevinom“ i zapretio da će dovesti NATO pakt u Sandžak da brani prava Bošnjaka.
- Tražićemo lustraciju, smene svih ljudi u sudstvu, tužilaštvu i policiji koji su činili zločine nad Bošnjacima, a ako to država ne prihvati, tražićemo da ovde dođe Evropski sud, jer ovdašnje nećemo priznavati. Međutim, ukoliko u tome ne uspemo, tražićemo pomoć, pa makar i NATO pakt doveli da štiti Bošnjake. Pokušaćemo da učinimo sve da od ove šovinističke tvorevine, srpske države Srbije, napravimo modernu demokratsku državu - naglasio je Ugljanin na ovom skupu.

Poslednji komentari
  • edo Vreme: 24.02.2015 08:10h

    Ove izjave "Bošnjaka iz Beograda",mali Meho i Rasko su takve da je sramota što nose Bošnjačka imena.Važno je njima da je dobro.Rasim je ministar zadnjih 15 godina,pa nek kaže dali je jednog investitora doveo u Sandžak.Kako ih nije sramota te gnjide koje imaju samo Bošnjačka imena.

  • Драгомир Vreme: 24.02.2015 09:37h

    ПОРУКА УГЉАНИНУ!Поднеси захтев Светском институту за језике да ти се ,,бошњачки,, језик призна као САМОСТАЛАН?Распитај се код ,,хрвата,, који су то учинили?Они су добили одговор да говоре српским језиком и ,,хрватски,, језик не може да буде самосталан.То је српски језик и крај приче! ПС.Значи да Угљанин крене редом по закону?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP