Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZBOG POMIRENJA

Ugljanin: Skupština da usvoji Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Autor: Beta | 23.07.2015 - 16:45:00h | Komentara: 3

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin izjavio je danas da je za uspostavljanje poverenja i saradnje između Srba i Bošnjaka, neophodno da Narodna Skupština usvoji rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Sulejman Ugljanin

Sulejman Ugljanin | Foto: Goran Srdanov

Ugljanin je u Novom Pazaru pohvalio posetu tri člana Predsednitva BiH Srbiji, ocenivši da predstavlja veliki praktičan korak u uspostavljanju saradnje i vraćanju poverenja dve zemlje i naroda, ali i naglasio da je neophodno usvajanje rezolucije.

Dodao je da je Bošnjačko nacionalno Veće usvojilo rezoluciju o genocidu u Srebrenici na posebnoj sednici 10. jula, posle čega je uputilo parlamentu na usvajanje.
"Usvajanje ove Rezolucije ima poseban značaj za budućnost Bošnjaka u Srbiji posebno zbog činjenice da se u vreme genocida u Srebrenici dogodilo mnogo zločina nad bošnjacima u Sandžaku, a da do sada niko nije kažnjen. Usvajanje Rezolucije znači da se zločin genocida nazove pravim imenom, da se osudi i da se počinioci kazne i time skine ovaj teret i odgovornost sa onih u čije ime je zločin genocida počinjen", rekao je Ugljanin.
Prema njegovim rečima, neusvajanje Rezolucije znači da će se u Bošnjake gledati kao na "strano telo koje treba ukloniti sa ovih prostora", a da će Bošnjaci u policiji i vojsci videti "oružanu silu i opasnost po život".
Poslednji komentari
  • miodrag Vreme: 23.07.2015 19:45h

    Kad u parlamentu BIH bude usvojena bilo kakva reyolucija, onda cemo mi jos jednu da usvojimo.Nema vise politickih poena na muci drugih i kuknjave.Niko ti ne veruje,sem tvoji yaludenici.Napusti politiku jer si puno uyivao na grbaci naroda i Budyeta.

  • goran Vreme: 23.07.2015 22:10h

    Ma ti treba da budes zahvalan ovoj drzavi do neba. Dali su ti da budes ministar za nista i osigurali ti platu i penziju dok si ziv.

  • era Vreme: 24.07.2015 07:10h

    Pa Suljo brate Srpski muslimanske vere ko ti pamet otrova toliko. Zar niko jije shvatio da je sada trenutak istine , a da istina boli.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP