Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRŽAVA ZOVE

Ugostitelji mogu da se prijave za akciju podsticaja turizma u Srbiji!

Autor: Beta | 22.06.2015 - 14:07:00h | Komentara: 0

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je danas sve zainteresovane ugostitelje da se do 30. juna prijave za učešće u akciji Vlade Srbije za podsticaj domaćeg turizma kroz subvencije za letovanje u Srbiji.

Turizam na japanski način

Turizam na japanski način | Foto: foter.com

Ministarstvo je pozvalo hotele, zdravstvene ustanove, kao i pojedince koji pružaju usluge u kategorisanim objektima domaće radinosti i seoskog turizma, da se prijave radi realizacije šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja.
Precizirano je da će subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima biti moguće u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan opštine, odnosno mesta prebivališta korisnika vaučera, a vaučerom neće moći da se plaća hrana i piće, zdravstvene ili druge usluge poput boravišne takse. Na ovaj poziv mogu se prijaviti svi ugostitelji sa teritorije Srbije, izuzev ugostitelji iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca.
Podeseća se da vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara, što predstavlja maksimalni iznos sredstava koje građanin može jednom koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja. Vaučer se može koristiti od 1. avgusta do 20. novembra 2015. godine.

Palićko jezero

Obrasci prijava za učešće u realizaciji šeme dodele vaučera dostupni su na internet adresi Ministarstva koje će sačiniti listu ugostitelja koji su ispunili uslove za realizaciju šeme dodele vaučera i objaviće ih na svojoj internet strani. Potencijalni korisnik vaučera moćiće da rezerviše smeštaj kod ugostitelja sa objavljene liste na osnovu čega će ugostitelj izdati potvrdu o rezervaciji koja je uslov za dodelu vaučera od strane Ministarstva.
U slučaju da korisnik vaučera koristi usluge smeštaja u većem iznosu od iznosa vaučera, ugostitelju se refundira iznos u vrednosti vaučera, a u slučaju da je vrednost vaučera veća od vrednosti pruženih usluga smeštaja, refundira se iznos sredstava u vrednosti pruženih usluga smeštaja.
Ugostitelji mogu na ;svakih 15 dana, a najkasnije do 20. novembra 2015. godine, da dostavljaju Ministarstvu zahtev za refundiranje ;sredstava za vaučere realizovane u prethodnom periodu. Rok za refundacija sredstava ugostitelju je 30 dana.
Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: www.mtt.gov.rs , kao i na brojeve telefona: 011/3122867 i 011/3139 853.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP