Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SURČIN NA TAPETU

Uhapšen Janošević!

Autor: Svetlana Vojinović - Tanjug | 28.02.2013 - 09:56:00h | Komentara: 8

Zbog sumnjivog poslovanja beogradske opštine Surčin, danas je uhapšen kadar DS-a Vojislav Janošević, čime je potvrđeno pisanje „Alo!” o tome da se protiv njega vodi policijska istraga!

Vojislav Janošević

Vojislav Janošević | Foto: Vesna Lalić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova češljaju poslovanje beogradske opštine Surčin, to jest period dok je na njenom čelu bio Janošević, saznaje „Alo!”!

Zbog osnovane sumnje da je iz opštinskog budžeta pronevereno više od 20 miliona dinara za gradnju vodovoda i kanalizacije, u toku su finasijske provere koje sporovode pripadnici Uprave kriminalističke policije, a pod nadzorom su i pojedini izvođači radova!


- U pitanju je nekoliko osoba koje policija obrađuje mesecima. Pored Janoševića, u toku su provere još nekoliko njegovih najbližih saradnika, ali i vasnika firmi koji su izvodili radove na gradnji vodovoda i kanalizacije u toj opštini, u periodu u kojem je on bio na njenom čelu.
Postoji osnovana sumnja da su zoupotrebom službenog položaja od 2010. do sredine 2012. godine oštetili budžet opštine Surčin za više od 20 miliona dinara - objašnjava naš sagovornik iz policije. Janošević je sa funkcije predsednika opštine Surčin razrešen u avgustu prošle godine.

U nastavku akcije na suzbijanju finansijskog kriminala pripadnici Policijske uprave za grad Beograd u saradnji sa Drugim osnovnim javnim tužilaštvom iz Beograda danas su zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapsili i direktora preduzeća "Komgradnja" d. o. o. Beograd Gvozdena Radivojčevića (57), bivšeg direktora Javnog preduzeća Surčin Jovana Milivojevića (40).

pokrivalice

Uhapšeno više lica zbog zloupotrebe službenog položaja | Foto: Shutterstock

Slobode su lišeni i nadzorni organ GO Surčin Rade Spasić (68) i rukovodilac radova preduzeća "Komgradnja" d. o. o. Svetlana Spasenović (49).
Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i rukovodilac radova preduzeća "Komgradnja" d. o. o. Beograd Dejan Radojević (40).

Osumnjičeni Janošević je u periodu od juna 2011. do marta 2012. u saizvršilaštvu sa ostalim osumnjičenima izvršio navedeno krivično delo na taj način što je 6. juna 2011. u ime GO Surčin, čiji je bio predsednik, sa preduzećem "Komgradnja" d. o. o. zaključio Ugovor o izvodjenju radova na izgradnji kanalizacione mreže u ukupnoj vrednosti od 112.878.275 dinara.

Potom je, kako se navodi, Ugovorom o ustupanju od 20. jula 2011. ugovorne obaveze GO Surčin preneo na JP Surčin.

Nakon toga je osam neistinitih-fiktivnih privremenih situacija sačinjenih i ispostavljenih od strane Radivojčevića, Radojevića i Svetlane Spasenović zajedno sa Milivojevićem i Spasićem overio i odobrio njihovo plaćanje u ukupnom iznosu od 43.703.081, iako je znao da radovi koji se navode u spornim situacijama nisu izvršeni u navedenom obimu, kao i da je plaćanje izvršeno suprotno članu 10 ugovora koji predvidja plaćanje u roku od 180 dana od prijema situacije, a sve imajući u vidu "Presek izvedenih radova" od 10. septembra 2012., koji je overen i potpisan od odgovornih lica GO Surčin i preduzeća "Komgradnja" d. o. o.

U tom preseku se pored ostalog navodi da je stvarna vrednost izvedenih radova 16.501.085,78 dinara.

Na taj način su preduzeću "Komgradnja" d. o. o. pribavili imovinsku korist od 27.201.996 dinara i za isti iznos oštetili GO Surčin.

Poslednji komentari
  • BATA Vreme: 28.02.2013 10:14h

    A kad će Grocka .....

  • simo.proces Vreme: 28.02.2013 11:31h

    i treba tako. Nek svako ispasta za svoje grehe.Nema vise spasa u SRBIJI za sve te velike biznismene i lopurde. Svaka cast novoj opstinskoj vlasti u borbi protiv kriminala.Jeeste sada na celu opstine zena ali je jaca od bilo kog muskarca jel ima vise m..., od bilo kojeg muskarca. Samo napred i u borbu protiv Srbskog najveceg zla a to je DEMOKRATSKA STRANKA.

  • Miloš - beli listić Vreme: 28.02.2013 12:30h

    Kad će Stari grad?

  • Glupost Vreme: 28.02.2013 12:59h

    Vecu glupost nisam cuo. Covek je opstinu digao na noge, ulagao u nju i promovisao je, sredio centar mesta Surcin, uradio sve puteve sem glavnog koji je u nadleznosti Beograd put-a. Ova nova vlast vise od sest meseci sedi na ,,tronu,, a prstom nisu mrdnuli. Sramota!!!

  • Tako, tako Vreme: 28.02.2013 14:45h

    Tako, tako, nek se zna da stvarno nema nedodirljivih. Valjda ce to vaspitno delovati na mnoge.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP