Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČLAN ALIJANSE ZA BUDUĆNOST KOSOVA

Uhapšen zbog planiranja terorističkog napada pa pušten posle par sati!

Autor: Tanjug | 10.06.2015 - 17:00:00h | Komentara: 0

Član rukovodstva Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuša Haradinaja, Muhamet Keljmendi, uhapšen je danas pod sumnjom da je pripremao teroristički napad u severnom delu Kosovske Mitrovice, pa je posle par sati pušten iz pritvora, objavili su kosovski mediji.

Kosovska Mitrovica

Kosovska Mitrovica | Foto: Profimedia

Pripadnici Specijalnih snaga kosovske policije uhapsili su Keljmendija u južnom delu Kosovske Mitrovice, dok je putovao na sahranu Ise Boljetinija.
Keljmendi je u trenutku hapšenja bio sa dvojicom prijatelja, bivših pripadnika OVK, čiji identitet nije objavljen.

Keljmendi je za TV Klan Kosova rekao da je "policija Kosova napravila spektakal" i dodao da su ga policiji pitali "o jednom studentu sa Univerziteta AAB".


On je potvrdio da je bio u Kosovskoj Mitrovici na sahrani Isa Boljentinija, a da je "za njega, kao profesora Univerziteta, taj čin Specijalnih jedinica policije Kosova sraman politički čin".


- Takav spektakl policije Kosova sa psima i toliko naoružanja i neverovatno privođenje i potom dovođenje do zatvora u Prištini, u deo za teška krivična dela i terorizam, samo da bi me pitali da li znam studenta iz AAB, je neshvatljivo i sramno od strane MUP- a Kosova, rekao je Keljmendi.


Keljmendi je profesor Univerzitetu AAB u Prištini.


Ranije danas kosovska policija je potvrdila da je Keljmendi sa još trojicom "zaustavljen tokom popodneva" i navela da je u toku njihovo ispitivanje za "jedan slučaj koji policija istražuje".

"Informacija koja je objavljena u nekoliko medija da je nalogodavac hapšenja Muhamet Keljmendija ministar MUP nije tačna, a policija Kosova preduzima sve aktivnosti u skladu sa zakonskim ovlascenjima koje ima u kordinaciji sa tužilastvom", piše u saopštenju.
Dodaje se da je policija identično postupila i u ovom slučaju, da je "jedan od onih koje je zaustavila i Keljmendi koji se u policiji nalazi u svojstvu svedoka".
U saopštenju policije se zaključuje da je još troje lica privedeno na ispitivanje u redovnim policijskim procedurama.


Keljmendi je, podsetimo, optužio kosovskog ministra za unutrašnje poslove Skendera Husenija da je naložio njegovo hapšenje.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP