Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LISICE

Uhapšena krađom
izgradila kuću!

Autor: Tanjug | 29.10.2012 - 15:33:00h | Komentara: 0

Direktor Doma zdravlja Rekovac Predrag M. (45), administrativni radnik - kontista Milica S. (45) i Miroslav S. (58), uhapšeni su i sprovedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Jagodini, saopštila je danas Policijska uprava u Jagidini.

"Milica S. je uhapšena zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, Miroslav S. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja u pomaganju i Predraga M. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nesavestan rad u službi", stoji u saopštenju.

pokrivalice

Zloupotrebljavali službeni položaj! | Foto: Shutterstock

Milica S. je u svojstvu administrativnog radnika - kontiste Doma zdravlja, od 2009. do 2012. godine, uz pomaganje Miroslava S. naručivala, plaćala sa računa Doma zdravlja i preuzimala građevinski materijal i drugu robu, ukupne vrednosti 1.009.396,80 dinara, koju je iskoristila za izgradnju i adpataciju porodične kuće u Rekovcu.
U cilju prikrivanja izvršenog krivičnog dela osumnjičena je, u knjigovodstvenu dokumentaciju Doma zdravlja unela neistinite podatke tako što je plaćanje za građevinski materijal i drugu robu knjižila na dobavljača za gorivo, navodi se u saopštenju.
"Osumnjičeni Predrag M. u svojstvu direktora Doma zdravlja, izvršio je krivično delo tako što je propustio dužnost nadzora nad radom administrativnog radnika - kontiste, čime je prouzrokovao štetu Domu zdravlja u iznosu od 816.771,38 dinara".
"Domu zdravlja Rekovac ukupno je pričinjena šteta u iznosu od 1.009.396,80 dinara", stoji u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP