Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OPELJEŠILI OPŠTINU I DRŽAVU

Uhapšeni bivši funkcioneri Grocke!

Autor: FoNet | 05.12.2013 - 17:49:00h | Komentara: 3

Beogradska policija saopštila je danas da je uhapsila četiri osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja i oštetili budžet opštine Grocka za 255,6 miliona dinara, a budžet Srbije za 54 miliona dinara.

Grocka

Grocka | Foto: Aleksandar Stanković

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšeni su bivši funkcioner opštine Grocka B.S, bivše odgovorno lice JP Direkcija za gradsko građevinsko zemljište opštine R. R, bivši predsednik Upravnog odbora Direkcije za izgradnju opštine Grocka B.S. i bivši načelnik Odeljenja za urbanizam, građevinske i imovinsko-pravne poslove opštine B.G.
Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni bivši funkcioner opštine B. S. tokom 2006. i 2007. godine neovlašćeno zadužio opštinu Grocka za 150 miliona dinara po osnovu kredita kod poslovnih banaka, za potrebe finansiranja izgradnje vodovodnih mreža u naseljima Ritopek, Umčari i Begaljica u opštini Grocka.
Osumnjičeni R.R. je potom, uz saglasnost okrivljenog B.S, zaključio Ugovor o izvođenju radova na izgradnji vodovorne mreže u naselju Begaljica sa preduzećem Jedinstvo iz Sevojna u vrednosti 82,4 miliona dinara, i pored toga što su znali da je mesna zajednica Begaljica već ranije zaključila istovetni ugovor sa JP Vodovod i kanalizacija Grocka za iznos od 23,8 miliona dinara.
Postoje osnovi sumnje da su B.S. i R.R. potom iz sredstava za refinansiranje obaveza za kapitalne investicione radove, izgradnja istog vodovoda, isplatili i dodatnih 58,6 miliona dinara preduzeću Jedinstvo.
U saopštenju se navodi da postoje osnovi sumnje da je B.S, avgusta 2007. godine, naložio osumnjičenoj B. G. da mimo zakonom propisane procedure odobri rešenje za izgradnju i ostale akte kojim je započeta izgradnja sportske hale u Grockoj, iako su znali da je navedeno zemljište u sporu zbog dugoročnog zakupa jednom preduzeću sa Kipra.

Nedovršena sportska hala na obali Dunava u Grockoj

Nedovršena sportska hala na obali Dunava u Grockoj 

Osumnjičeni bivši predsednik Upravnog odbora Direkcije za izgradnju Opštine Grocka B. S. prethodno je javnu nabavku za izvođenje tih radova oglašavanjem poništio i u postupku pogađanja omogućio da osumnjičeni B.S. i R.R. angažuju preduzeće AS – ING iz Beograda, kome je Ministarstvo omladine i sporta Srbije isplatilo 54 miliona dinara.
Na taj način osumnjičeni su oštetili budžet opštine za 255.612.386 dinara, pribavili pomenutim privrednim društvima protivpravnu imovinsku korist i oštetili budžet Srbije za 54 miliona dinara.
Poslednji komentari
  • Miillee Vreme: 05.12.2013 18:48h

    Pa sto samo inicijali, te lopine treba predstaviti u punom svetlu :-))

  • lola Vreme: 05.12.2013 21:09h

    zasto ne iznosite ime i prezime nego samo inicijale.ko vam je to naredio,dacic mozda,vucic,banana,saric,nikolic ,ko ! svi ste mafija ,nema sta !

  • goxi Vreme: 06.12.2013 09:03h

    Nadam se da ovo G. u jednom od prezimena znaci Gajic, taj je najtgori !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP