Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLEDNJA VEST

UHAPŠENI MIROSLAV
I MARKO MIŠKOVIĆ!

Autor: D.D. | 12.12.2012 - 19:32:00h | Komentara: 179

Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga i njegov sin Marko, kao i Milo Đurašković, vlasnik "Nibens grupe", "Šer korporacije" i Preduzeća za puteve (PZP) iz Niša uhapšeni su jutros zbog malverzacija u privatizaciji putarskih preduzeća, saznaje alo.rs. Određen im je policijski pritvor od 48 sati. Miroslav i Marko Mišković pristigli u Specijalni sud.

Miroslav Mišković

Priveden otac: Miroslav Mišković | Foto: Saša Maričić

Policija, takođe, privodi i bivše direktore PZP Niš Milutina Gaševića i Zorana Mihailovića, direktora „ Šer korporacije" Ristu Ristića, predsednika Skupštine akcionara PZP Niš Dejana Jevtića, akcionara PZP Niš Zorana Kaitovića, direktora "Delta brokera" Predraga Filipović i procenitelj "Konzita" Rašo Zdravka.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili finansijska sredstva i imovinu iz privatizovanih putarskih preduzeća čime su nezakonito pribavili imovinsku korist od preko 30 miliona evra za Miroslava i Marka Miškovića i Mila Đuraškovića.

Marko Mišković

Dolijao i sin: Marko Mišković | Foto: Miloš Cvetković

Kao što je alo.rs juče ekskluzivno najavio, Miroslav Mišković i Milo Đurašković uhapšeni su u svojim kućama, dok je Marko Mišković priveden sa neke druge lokacije. Sva trojica su protekla tri dana bila operativno pokrivena, odnosno pratilo se njihovo kretanje.

Izvor alo.rs kaže da su otac i sin prilikom hapšenja bili kooperativni, nisu pružali nikakav otpor, dok je Đurašković bio bučan psovao je i sve vreme je negodovao zbog privođenja.

Milo Đurašković

Milo Đurašković | Foto: Oliver Bunić

Miroslavu Miškoviću je, kako se sumnja, u jednoj transakciji, pribavljena imovinska korist od oko milion i po evra za koliko mu je na ime povraćaja kredita više isplaćeno. Prethodno je Preduzeće za puteve Niš je za privatizaciju PZP Beograd 2005. godine uzelo 23 miliona evra kredita od Miškovićeve firme „ Hemslejd trejding limitid" sa Kipra, sa godišnjom kamatom od tri odsto.

Milo Đurašković, vlasnik "Nibens korporacije", "Šer korporacije", firme "Emisio broker" i privatizovanih preduzeća za puteve, kako saznajemo, sumnjiči se da je zloupotrebom službenog položaja stekao imovinsku korist u iznosu od oko 12 miliona evra, kupoprodajom akcija rudnika krečnjaka "Nemetali Topola". Na njegove lične račune "leglo" je oko 4,5 miliona evra, a na račun "Šer korporacij", čiji je vlasnik, oko 7,5 miliona evra.

Marku Miškoviću, vlasniku "Mera investment fund BV" sa Holandskih Antila, pribavljena je imovinska korist u iznosu od oko 18 miliona evra razlikom u ceni kupovine i prodaje 47,59 odsto akcija PZP-a Niš.

Branilac uložio žalbu na resenje o zadržavanju Miškovica
Advokat Zdenko Tomanovć uložio je žalbu na rešenje o zadržavanju do 48 sati svog branjenika vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića, rečeno je u specijalnoj eminisiji na televiziji B92 povodom hapšenja Miškovića i još devet osumnjičenih.

Zdenko Tomanović

Zdenko Tomanović | Foto: Beta

O žalbi na rešenje, prema zakonu, odlučuje dežurni sudija za prethodni postupak u roku od 24 sata.


Miškoviću je jutros rešenje uručeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova posle čega je u svojstvu osumnjičenog priveden u tužilaštvo za organizovani kriminal na saslušanje.


Posle saslsusanja koje je u toku, sudija za prethodni postupak odlučiće da li će Miškoviću odrediti protiv do 30 dana, kućni pritvor ili će ga pustiti da se brani sa slobode.

Forcan: Mišković iznenadjen istragom!
Nekadašnja potpredsednica Delta holdinga i svojevremeno najbliža saradnica Miroslava Miškovića Milka Forcan izjavila je večeras da je Mišković iznena]en istragom koja je protiv njega pokrenuta, kao i da je smatrao da mu nova vlada u potpunosti odgovara.

Milka Forcan

Milka Forcan | Foto: Zoran Lončarević

"Svakako je ovo za njega ogromno iznenađenje. Prema mojim informacijama mislim da on ni na koji način nije očekivao ovakav ishod niti se pripremao za ovo", rekla je večeras Forcan za TV B92.


Ona je dodala da se u velikoj meri govorilo kako se Mišković "oseća jači nego ikada", kao i da je on te priče podstrekivao.


"Postojale su priče da mu upravo ova konstelacija, kako je formirana vlada, u potpunosti odgovara. Sada je jasno ne samo da je to pogrešna procena, nego i da nije u pitanju politički progon, veh konkretne istražne radnje", ocenila je Frocan.

Poslednji komentari
  • Salence Vreme: 12.12.2012 08:29h

    Došao je dan za koji su jedni očekivali da će Možda a drugi se nadali da neće Nikada doći. Prvi zbog pravde a drugi zbog sopstene "sigurnosti". Sada je na sistemu da pokaže kako postoji pravda u Srbiji! Kada je "pao najveći" i ta kula od karata građena čitavu deceniju kreće da se urušava! Šta li će sve "izleteti" iz Pandorine kutije čika Miška tek ćemo videti!!! Odlučnost i istrajnost je Vučić dokazao, ima li je kod ostalih!?!?

  • Nikita Vreme: 12.12.2012 09:06h

    Nema više "VOZI MIŠKO" i nije smešno

  • Milenko Vreme: 12.12.2012 09:10h

    Kako su krenuli zatvori će biti prebukirani

  • Ica Vreme: 12.12.2012 09:33h

    Mišković je car!

  • Vesna734 Vreme: 12.12.2012 09:37h

    Ničija nije ... Sve višw ljudi je uvidelo ispravnu borbu Aleksandra Vučića koji iz dana u dan pokazuje gde je novac odlazio.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP