Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLADA SRBIJE

Ukida se pretplata, država se povlači iz medija

Autor: B. J. | 28.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Vlada Srbije usvojila je juče predloge zakona o privatizaciji, stečaju i tri medijska zakona i uputila ih Skupštini Srbije na raspravu po hitnom postupku, koja će ih već sutra razmatrati.

Saša  Mirković

Saša Mirković | Foto: Oliver Bunić

Set zakona o javnom informisanju i medijima, o elektronskim medijima i o javnim medijskim servisima, po rečima Saše Mirkovića, državnog sekretara u Ministarstvu kulture, predviđa povlačenje države iz vlasništva u medijima, čija će privatizacija morati da se završi do 1. jula 2015.

Mirković je takođe najavio da će, kako je to premijer Aleksandar Vučić obećao, biti ukinuta televizijska pretplata za javne servise, koji će se od 1. januara 2016. godine finansirati iz takse koja će iznositi oko 500 dinara. Vlada Srbije danas će inače danas održati svečanu sednicu u zgradi Univerziteta u Nišu, povodom obeležavanja sto godina od početka Prvog svetskog rata.
Poslednji komentari
  • grrr Vreme: 28.07.2014 08:58h

    Zasto se vrtite stalno oko 500 din ? pa narod nece toliko da plati bre...ej placamo kablovsku ljudi ! ako bude 150 din mozda i pocnem da placam radi reda....ne preterujte...Mozete vi Gospodo iz Alo novina prvi da kritikujete malo vlast da se mane ovog coravog posla i stanete uz narod ! Pokusajte !

  • demagogija Vreme: 28.07.2014 09:46h

    " kako je to premijer Aleksandar Vučić obećao, biti ukinuta televizijska pretplata za javne servise, koji će se od 1. januara 2016. godine finansirati iz takse koja će iznositi oko 500 dinara. " Ovi nas baš smatraju za VELIKE budale...promeni samo reč , umesto pretplate stavi "taksa " i gotovo a mi smo zapravo i pre plaćali porez na TV aparat pod nazivom pretplata.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP