Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OSTAVLJAJU IH NA MILOST I NEMILOST

Ukida se UNMIK administracija u Mitrovici!

Autor: Beta | 12.12.2012 - 18:41:00h | Komentara: 0

Predsednici četiri opštine na severu Kosova ponudili su danas predstavnicima UNMIK-a da finansiraju rad kancelarije UNMIK-a u Kosovskoj Mitrovici, koja bi trebalo da prestane da radi krajem decembra zbog nedostatka sredstava.

Srbi sa severa Kosova

Ponudili da oni finansiraju kancelariju UNMIK: Krstimir Pantić, Dragiša Milović, Slaviša Ristić i Dragiša Vasić, Radenko Nedeljković | Foto: FoNet

Razlog za gašenje kancelarije u Kosovskoj Mitrovici, po rečima odgovornih u UNMIK-u, jeste taj što "institucije u Prištini nemaju sredstava za njihovo dalje funkcionisanje".

Krstimir Pantić, Dragiša Milović, Slaviša Ristić i Dragiša Vasić i načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković ponudili su predstavniku UNMIK-a da oni finansiraju rad kancelarije i plaćaju lokalno osoblje koje u njoj radi zato što imaju puno poverenje u njen rad.
Oni su upozorili da će šef UNMIK-a Farid Zarif snositi odgovornost ukoliko Albanci izazovu bilo koji ekces ili nepredvidivi incident.

UNMIK

UNMIK napušta Mitrovicu | Foto: Aleksandar Stanković

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je posle sastanka da je "neprihvatljivo da predstavnici UN podlegnu pod pritiskom Hašima Tačija i prištinskih institucija i naglasio da će za eventualne sukobe na severu Kosova odgovornost snositi i prvi čovek UNMIK-a na Kosovu i Metohiji".

UNMIK je proteklih godina imao nadležnost lokalne samouprave, a
izvršnu ulogu u kancelariji u Kosovskoj Mitrovici imalo je savetodavno telo u kome je bilo šest predstavnika, pripadnika svih nacionalnih zajednica i jedan predstavnik UNMIK-a.
Jedan od zadataka Unmika bio je i da svaka tri meseca šalje izveštaj generalnom sekretaru UN ali, kako je Pantić rekao, izveštaje su slali posle svake ekscesne situacije kojih je na severu Kosova bilo puno.
U Kancelariji u Kosovskoj Mitrovici radilo je oko 100 radnika od kojih je 59 radilo u Skupštini opštine. Njima su uručena rešenja o prestanku rada zaključno sa 31. decembrom ove godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP