Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OPORAVAK

Ukidanje vanredne situacije u Obrenovcu!

Autor: FoNet | 14.06.2014 - 15:36:00h | Komentara: 0

Ministar odbrane Bratislav Gašić ocenio je danas, prlikom posete Obrenovcu, da su se stekli uslovi za ukidanje vanredne situacije u tom gradu, ali odluka o tome zavisi od premijera i Vlade Srbije.

Porodica Nikolić iz Zvečke

Gašić je posle sednice obrenovačkog štaba za vanredne situacije rekao da će Vojska Srbije na sebe preuzeti dodatni zadatak da se angažuje na raščišćavanju srušenih kuća i stvaranju uslova za izgradnju novih.
On je istakao da su na sednici kriznog štaba doneti određeni zaključci, koji će biti predstavljeni premijeru Aleksandru Vučiću, kako bi mogao da odluči o ukidanju vanredne situacije, možda već u ponedeljak.
Gašić je zamolio građane koji popravljaju svoje stanove i lokale da sačekaju da se postave kontejneri u koje bi odlagali šut, jer će time olakšati posao kriznom štabu, a najavio je i da će vojska u narednih sedam dana pomoći sa novim jedinicama.
Kako je naglasio, poseban tim Vlade Srbije radi na izradi zakonske regulative kojom bi se omogućila lakša nabavka materijala za obnovu, kako bi se svi građani kojima su kuće porušene do kraja septembra uselili u nove.
Potrebno je, objasnio je Gašić, doneti određene pravilnike i procedure, da ne bi dolazilo do zloupotrebe novca koji se dobija, a Vlada Srbije želi da se od toga maksimalno ogradi.
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je, odgovarajući na novinarsko pitanje o povratku Obrenovčana i normalizaciji stanja, ukazao da je najbitnije da se procedure poštuju do kraja i da treba pustiti nadležne organe da rade svoj
posao.
Svaka žurba može skupo da nas košta i sve što smo do sada uradili može da padne u vodu zbog žurbe, jer će svaki brzopleti potez imati velike posledice, upozorio je on.
Gašić i Lončar prisustvovali su uručenju donacije Ministarstva odbrane obrenovačkom domu zdravlja - aparata za ultrazvuk, monitora i dve reparirane zubarske stolice, koje su dobijene od, kako je rečeno, prijatelja Vojske Srbije.
Ultrazvučni aparat i monitor poklonila je kineska firma Mindre, a zubarske stolice Ortodent iz Niša.
Lončar je najavio da će kompanija Novartis dati ozbiljnu donacuju, vrednosti 250.000 evra, koja će uključivati i sanitetsko vozilo, još jedan aparat za ultrazvuk i drugu neophodnu opremu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP