Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AFERA ĐUBRIVO

Ukinut pritvor Saši Draginu!

Autor: Tanjug | 25.06.2013 - 16:15:00h | Komentara: 2

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje o produženju pritvora bivšem ministru Saši Draginu i još osmorici njegovih saradnika zbog nejasno obrazložene odluke.

Preti mu 12 godina  robije: Saša Dragin

Na slobodi: Saša Dragin | Foto: Miloš Cvetković

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje o produženju pritvora bivšem ministru Saši Draginu i još osmorici njegovih saradnika optuženih za zloupotrebe u pančevačkoj “Azotari” i naložio Specijalnom sudu da to pitanje ponovo razmotri i donese jasno obrazloženu odluku, rekla je portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Specijalni sud je 6. juna produžio za još 30 dana pritvor Draginu, Radosavu Vujačiću, Mihajlu Grujiću, Zvonimiru Nikeziću, Borislavu Stojkoviću, Draganu Tanaskoviću, Draganu Mitiću, Gordanu Markoviću i Aleksi Obradoviću.
Po oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud nije dao u odnosu na svakog od okrivljenih jasne i individualizovane razloge koje to konkretne okolnosti ukazuju na opasnost od njihovog bekstva i opravdavaju dalje zadržavanje u pritvoru, navela je Piljić.
U odnosu na Dragina, kome je pritvor određen i zbog uznemirenja javnosti, Piljić je navela da su u odluci Specijalnog suda izostali jasni razlozi zašto kao razlog za produženje pritvora i dalje postoji.
- Uznemirenje javnosti kao posledica načina izvršenja i težine posledice krivičnog dela za koje je on nedavno optužen, budući da ta okolnost protekom vremena gubi na intenzitetu. Zbog toga je, prema stavu Apelacionog suda, ostalo nejasno na koji način je ugroženo nesmetano i pravično vođenje tog krivičnog postupka – navela je Piljić.
Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 22. maja optužnicu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina i njegovih saradnika zbog sumnje da su nezakonito sa prodajom regresiranog mineralnog đubriva oštetili to preduzeće za više stotina miliona dinara. Dragin je u pritvoru od hapšenja 24. novembra 2012. godine, a sa njim je tada uhapšen i vlasnik konsultantske kuće “Ces mekon” Zvonimir Nikezić i još petoro vlasnika privatnih preduzeća, a istraga je nakon toga proširena još četiri puta.
Poslednji komentari
  • jelena Vreme: 25.06.2013 17:52h

    nije ukinut pritvor vec resenje

  • Đoka Vreme: 25.06.2013 22:03h

    Nije dao sud doneo jasno obrazloženu odluku, ali je neko doneo namernu odluku da se optuženi ne puste iy pritvora. Čista laž!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP