Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HRVATSKA U ŠOKU

Ukinuta presuda Draganu Paravinji za ubistvo Antonije Bilić

Autor: klix.ba | 15.04.2014 - 15:04:00h | Komentara: 0

Vrhovni sud Republike Hrvatske delimično je ukinuo presudu Draganu Paravinji, osuđenom na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog pokušaja silovanja i ubistva Antonije Bilić i pokušaja silovanja Marine Damjan, javljaju hrvatski mediji.

"Vrhovni sud je uvažio žalbu odbrane i ukinuo deo presude koji se odnosi na pokušaj silovanja i teško ubistvo, a dosuđenih pet godina zatvora za drugi pokušaj silovanja preinačio je u kaznu od četiri godine i šest meseci", rekao je za 24 sata portparol Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Dragan Paravinja

Dragan Paravinja | Foto: Sud BiH

Paravinji će se, tako, ponovo suditi za ubistvo maloletne Antonije Bilić iz Drniša, a novo suđenje se očekuje za mesec dana.
Presuda je ukinuta zbog toga što Vrhovni sud smatra da je Sudsko vieće šibenskog Županijskog suda pogrešno utvrdilo činjenično stanje u tom delu presude.
Dovodi se u pitanje da li je sud ispravno utvrdio da je bilo pokušaja silovanja, a ako se to nije moglo utvrditi, pitanje je da li je moglo biti teškog ubistva s ciljem da se prikrije to silovanje. Iako se iz obrazloženja može zaključiti kako Vrhovni sud ne spori da je Paravinja ubio Antoniju Bilić, na ponovljenom suđenju radiće se na prekvalifikaciji da li je kvalifikacija ubistva – teško ili "obično", piše Šibenik.in.

Antonija Bilić

Antonija Bilić | Foto: printskrin

Paravinja je 19. oktobra 2012. proglašen krivim za pokušaj silovanja i teško ubistvo maloletne autostoperke Antonije Bilić, kao i za pokušaj silovanja Omišanke M. D. Za pokušaj silovanja Antonije Bilić osuđen je na šest godina, za teško ubistvo na 35 godina, a za pokušaj silovanja autostoperke Marijane Damijan na još pet godina, što mu je sve zajedno objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP