Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U BORU SE PREGLEDI ZAKAZUJU INTERNETOM

Uključi Skajp i pričaj sa svojim lekarom!

Autor: N.M. | 17.06.2015 - 09:44:00h | Komentara: 0

Pacijentima Doma zdravlja u Boru od ove nedelje je dostupna i usluga zakazivanja pregleda kod izabranog lekara putem interneta, što će umnogome ubrzati funkcionisanje svih zdravstvenih usluga koje pruža ova ustanova.

Unuci bi trebalo da pomognu bakama i dekama da savladaju nove tehnologije

Unuci bi trebalo da pomognu bakama i dekama da savladaju nove tehnologije | Foto: Profimedia.rs

Zakazivanje je dostupno na veb sajtu borskog Doma zdravlja, na adresi www.domzdravljabor.org.rs a odnosi se na sve službe koje imaju izabranog lekara: odraslo stanovništvo, stomatolog, predškolska deca, školska deca i dispanzer za žene.

Pošto klikne „zakazivanje onlajn“, pacijent treba da izabere željeni datum i ostavi lične podatke. Zatim treba da izabere lekara i potpom klikne na opciju "book now". Na lični mejl pacijenta, pošto sve to uradi, stiže poruka, mejl koji pacijent treba da potvrdi, tj. tačnost sadržaja mejla. Na ovaj način postupak zakazivanja lekara je uspešan!

Na sajtu su dosupni i pregledni svi slobodni termini lekara za narednih mesec dana, pa je zakazivanje jednostavno.

Dom zdravlja procenjuje da će na ovaj način pacijenti izbeći dugotrajna čekanja ispred šaltera kako bi zakazali pregled.
Ovo je još jedna u nizu novih usluga koje je Dom zdravlja pokrenuo nakon odvajanja od borske bolnice, u decembru prošle godine.
Direktor Doma zdravlja, dr Miroslav Karabašević, rekao je da su u toku i pregovori sa mobilnim operaterima kako bi se uvela i usluga zakazivanja pregleda kod izabranog lekara putem sms poruke.
On je najavio da će Dom zdravlja uskoro početi sa primenom usluge Skajp tajm (Skype time), koja predviđa video komunikaciju pacijenta sa izabranim lekarom putem Skajpa.
Svaki izabrani lekar će uskoro imati svoj skajp nalog, koji će biti dostupan njegovim pacijentima od 14h do 15h u prvoj smeni, odnosno od 20h do 21h u drugoj.
 - Sve ove usluge, počev od zakazvanja putem interneta do Skype komunikacije za starije pacijente možda predstavljaju komplikovan sistem, ali očekujemo da im u pomoć priskoče deca i unuci, kojima je ovakav vid komunikacije znatno poznatiji - rekao je medijima direktor Karabašević.
Podsećamo da je Dom zdravlja nedavno uveo akcija dostave recepata na kućnu adresu, što je izazvalo veliko interesovanje pacijenata, pa je prijavljivanje u toku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP