Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČUDNA „ZALJUBLJENOST“

Ukrajinac voli da krade i ranjava po Srbiji!

Autor: Jelena Petrović | 30.11.2012 - 23:41:00h | Komentara: 4

Ukrajinski državljanin Viktor Loboda (44), koji od devedesetih godina pljačka i ranjava po Srbiji, i posle skoro dve decenije odležane u našim zatvorima ponovo se “ušunjao” u našu zemlju iako je čak dva puta proteran na 99 godina!

Nije  želeo da  otkrije zbog čega se opet vratio u Srbiju

Nije želeo da otkrije zbog čega se opet vratio u Srbiju | Foto: Aleksandar Kamasi

Treće izručenje Kijevu čeka ga narednih dana, a trenutno se nalazi u azilu za strance u Padinskoj Skeli.


Čeka let u Kijev

Kako je “Alo!” potvrđeno, ukrajinski “zaljubljenik” u Srbiju Viktor Loboda juče je bio u azilu za strance u Padinskoj Skeli. Za nekoliko dana bi trebalo da odleti u Kijev, a za to će se pobrinuti naša zemlja.

Pljačkanje po celoj Srbiji koje je uvek bilo praćeno i vatrenim obračunom razbojnik iz Ukrajine prvi put je uradio sredinom 1993. u Subotici, a kasnije i u Somboru, zbog čega je osuđen na ukupno sedam godina zatvora. Uz teško delo krađe njemu se pripisuje i ranjavanje prodavca u Somboru.

Kako “Alo!” saznaje, tada je po našem zakonu dobio zabrana ulaska u Srbiju na 99 godina. On je, navodno, deportovan do granice sa Rumunijom i tu je izručen Ukrajincima.

Međutim, početkom 2002. i tokom 2003. godine, srpska policija beleži tri razbojništva i daje se opis stranog državljanina. Na osnovu operativnih saznanja, ponovo iza ranjavanja i pljački u Novom Beogradu i Zrenjaninu stoji Ukrajinac Viktor Loboda.

Preko BiH u Srbiju

Prema našim saznanjima, Viktor Loboda (48) iz Ukrajine posle proteravanja u avgustu ove godine i dva meseca boravka u Kijevu ponovo je došao na ideju da dođe u Srbiju. Izvadio je nova dokumenta i vozom ušao u Bosnu i Hercegovinu. Proveo je nekoliko dana u Sarajevu, zatim seo u atobus i samo na njemu svojstven način ušao u Srbiju. Navodno, iznajmio je stan u Šapcu gde je i uhapšen.
 

Tada mu se na teret stavlja pljačka kioska u Staroj Bežaniji, razbojništvo u Zrenjaninu i teška krađa u Novom Beogradu, kada je ranio policajca na dužnosti. Viši sud u Beogradu osudio ga je na kaznu zatvora u Sremskoj Mitrovici na 10,5 godina. Posle odslužene kazne, sredinom avgusta ove godine, naša zemlja mu je platila avionsku kartu za Kijev kako se više nikad ne bi vratio. U pratnji policije on je smešten u avion i ponovo mu je zabranjen ulazak na 99 godina u Srbiju.


Gotovo niko više iz naše zemlje nije mogao ni da poveruje da će se posle skoro dve decenije odsluženih kazni Ukrajinac vratiti u Srbiju. Međutim, pre nekoliko dana policija u Šapcu dobila je dojavu da se po njihom gradu šeta dobro poznati robijaš.
Ekspresnom akcijom stavljene su mu lisice na ruke i on je uhapšen. Ponovo je doveden u azil za strance u Padinskoj Skeli, gde čeka izručenje Ukrajini i ponovo doživotna zabrana ulaska u Srbiju.
Kako “Alo!” saznaje, Loboda posle hapšenja nije želeo nadležnima da otkije zašto se ponovo vratio u Srbiju, kao ni to zašto mu je naša zemlja interesantna za razbojništva.
Poslednji komentari
  • Čutura Vreme: 01.12.2012 05:17h

    Al ovi naši imaju vremena i strpljenja,pa maze tog kriminalca.Da je u Americi,već kod prvog kriminalnog dela i ranjavanja gradjanina,a kamo li policajca"isporučiji" bi ga oni Bogu na ispovest.

  • rovac Vreme: 01.12.2012 10:22h

    pa u tom sapcu nema mraka da mu manuelno objasni neko sta znaci zabrana ulaska u srbiju.da li treba nekog da ubije da bi se on zaustavio?

  • Vica Vreme: 01.12.2012 17:17h

    Sta je ovo? Rusi nas kradu i ranjavaju, bugarke drkeljisu u prevozu auuu uzasa...

  • lina Vreme: 01.12.2012 23:22h

    VIica - Nisu Ukrajinci i Rusi isti narod,molila bih da se vodi racuna o tome prilikom komentarisanja

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP