Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAD SE SAD NIJE ŠLOGIRAO

Ukrali mu grobno mesto!

Autor: B. Nenković | 05.02.2014 - 20:26:00h | Komentara: 2

Zidar iz Kragujevca Ivčo Markov (57) ostao je bez grobnog mesta koje je za života kupio za sebe i suprugu na groblju u Stanovu, jer je neko drugi sahranjen na njegovoj parceli!

Ivčo na nesuđenom grobnom mestu

Ivčo na nesuđenom grobnom mestu | Foto: B. Nenković

Ivčo kaže da je grobno mesto platio još pre 18 godina, a krajem januara slučajno je video da nekog drugog sahranjuju u njegovu nesuđenu grobnicu. Pozvao je policiju da spreči ukop, ali je on završio u stanici i zaradio prijavu zbog remećenja javnog reda i mira.


Narušavao javni red i mir

Slobodan Lazarević, portparol policije u Kragujevcu, potvrdio je za “Alo!” da je Ivčo Markov pozvao policiju 28. januara i da je posle toga priveden.
- On je sam pozvao broj dežurne službe kako bi mu policija pomogla da spreči sahranu, što nije u našoj nadležnosti. U međuvremenu je pretio službenicima u Mesnoj zajednici i zbog toga je priveden. Od obe strane su uzete izjave, a protiv Markova je podneta prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira - kaže Lazarević.
 

- Zamalo na mestu nisam umro kad sam video da kopaju raku na mojoj parceli. Imam priznanicu da sam 1995. u Mesnoj zajednici kupio grobno mesto za tadašnjih 300 dinara. Otrčao sam u Mesnu zajednicu i počeo s njima da se raspravljam. Oni su me ubeđivali da je to slobodna parcela. To nije tačno, jer sam je pošteno platio i za to imam papir sa pečatom! A šta su oni u knjigama tamo zapisivali, to neka sami reše - priča Ivčo, koji je, računajući da će mu policija pomoći da sačuva grobno mesto, pozvao dežurnu službu. Međutim, iznerviran, počeo je da se raspravlja sa službenicima u Mesnoj zajednici i u tom besu, priznaje, svašta im rekao, zbog čega je priveden - on.

- U životu nisam bio u policiji, osim kad sam vadio ličnu kartu. Doduše, policajci su bili fini. Pitali su me da li znam zbog čega sam priveden. Rekao sam im da je to zbog toga što sam onima rekao da su banda! Dao sam izjavu i posle dva-tri sata su me pustili. Ali, do tada sahrana je već bila gotova. Javnom tužiocu sam podneo zahtev da reši moj slučaj. Ili da tog pokojnika premeste ili da mi daju drugo grobno mesto. Ako niko ne bude hteo da mi pomogne, pljuštaće tužbe - dodaje Ivčo.

Miladin Vukićević, predsednik Saveta Mesne zajednice kaže da je u knjigama koje su ažurirane 2010. sporno grobno mesto evidentirano kao slobodno.
- Na toj parceli bila su samo četiri kočića, bez opsega. Mesto je ucrtano kao slobodno. Čekaćemo šta će sud reći po ovom pitanju - kaže Vukićević.
Ivčo je godinama radio u preduzeću “Kazimir Veljković”, ali je zbog propasti firme ostao bez posla i sada je na birou. Kaže da je devedesetih štedeo pare da sebi i ženi kupi večnu kuću.

- Pitam ja vas: gde će sad da me sahrane? Tu parcelu sam uzeo blizu mojih roditelja, da kad sin dođe, kako je red, zapali sveću i meni i dedi. Stavio sam i opseg koji je utonuo, a oni sad tvrde da ga nemam. Ni to nije tačno. Sad ne smem ni da umrem dok ovo ne rešim - kaže Ivčo. B. Nenković
Poslednji komentari
  • sara Vreme: 05.02.2014 22:36h

    A jesi li plaćao godišnji namet za grobno mesto,to se plaća svake godine,ako nisi znao,ili svake druge,sad nisam sigurna.

  • sneza Vreme: 06.02.2014 08:12h

    Draga Saro a sta jadan da placa i od čega kad ne radi jeste vi dobro pročitaki tekst,sramota velika sramota i žalost za nas obican narod nema niko da nas zaštiti.Ko izdrži neka priča ovo je dni dna.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP