Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SLATKO

Ultradesničar i gej aktivista štrebali zajedno!

Autor: F.B. / B.Majdarević | 15.09.2012 - 18:52:00h | Komentara: 0

Vladan Glišić, lider desničarskog Pokreta Dveri i Goran Miletić, jedan od organizatora „Parade ponosa“, danas ratuju zbog različitih ideologija, a nekada su zajedno spremali ispite i razmenjivali skripta!

Miletić i Glišić nekada bili bliski

Miletić i Glišić nekada bili bliski | Foto: ALO!

Kako „Alo!“ saznaje, ljuti neprijatelji su krajem devedesetih provodili dosta vremena preslišavajući jedan drugog u čitaonici Pravnog fakulteta, a njihovom minulom drugarstvu kumovao je niko drugi do Slobodan Milošević!

Zakleti nacionalista i istaknuti gej aktivista tokom studija su učili zajedno, ali se ispostavilo da su različito tumačili isto štivo.
Tako je Miletić postao najglasniji borac protiv homofobije i ogranizator beogradskog „Prajda“, dok je njegov bivši kolega otišao u drugu krajnost, kao istaknuti protivnik te manifestacije i propagator tradicionalnih vrednosti i pogleda na svet.
Pokušavajući da otkrijemo da li je zapelo kod porodičnog prava ili možda kod Dušanovog zakonika, pozvali smo najpre Miletića, koji se slatko nasmejao zbog našeg saznanja.

Goran Miletić

Goran Miletić | Foto: facebook

Drugar i sa Jankovićevom

Ovo nije prvo „mešovito“ prijateljstvo Gorana Miletića. I bivša poslanica Aleksandra Janković, poznata po tvrdim desničarskim stavovima, nalazi se na listi njegovih „fejsbuk“ prijatelja. Ranije su oboje za „Alo!“ otkrili da su komšije, te da ih povezuje ljubav prema životinjama. Inače, bez obzira na ideološke razlike, Jankovićeva je svojevremeno zdušno podržala Miletićevu kandidaturu za poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

 
- Jeste, Glišić i ja smo kolege s fakulteta i u jednom periodu smo spremali ispite zajedno. Ja sam to skroz zaboravio, ali me je on podsetio kad smo gostovali zajedno u jednoj emisiji. Žao mi je što danas ima takve stavove, on je ipak pravnik, trebalo bi drugačije da razmišlja - kaže Miletić.
Bivši predsednički kandidat nam je pak otkrio i da ga je tih godina sa sadašnjim protivnikom zbližio daleko veći neprijatelj - Slobodan Milošević.
- Miletić i ja se znamo dugo. Sećam se da smo na završnoj godini spremali zajedno pravo Evropske zajednice i razmenjivali skripta. Tih godina je bila druga atmosfera u Srbiji, pa su i mnogi u borbi protiv Miloševićevog režima bili na istoj strani, bez obzira na neke druge različitosti. S druge strane, u to vreme se seksualno opredeljenje nije tako javno iznosilo - evocirao je uspomene Glišić.

Miletić i Glišić zajedno u emisisji "Utisak nedelje"

On je dodao da ne zna kako je Miletić seksualno orijentisan, ali da bi se u svakom slučaju pod takvim okolnostima ponovo družio s njim.
- Mene zanima celokupna ličnost, nečije mane i vrline. Nije mi problem nečija homoseksualnost, ali mi je LGBT aktivizam u političkom smislu potpuno neprihvatljiv - zaključuje Glišić.

Parada pod lupom policije

Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, izjavila je juče da je zabrinuta zbog činjenice da su tri nedelje uoči najavljene „Parade ponosa“ u Beogradu i manifestacija koje su najavljene tim povodom sve brojniji pretnje, govor mržnje i nasilje nad LGBT populacijom. Tim povodom, i MUP Srbije započeo je bezbednosnu procenu o eventualnom održavanju „Parade ponosa“.
- U toku su bezbednosne procene i provere. Mi ćemo, kao i ranijih godina, dati našu procenu da li sa tog aspekta treba da bude održana ili ne. Međutim, tražićemo i od drugih nadležnih organa da se izjasne, pre svega od vlasti u Beogradu - kaže naš izvor iz vrha policije.
Podsetimo, prošle godine „Parada ponosa“ nije održana, a 2010godinetaj skup obezbeđivalo je više od 5.000 policajaca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP