Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDAL U NIŠU

Umalo tuča zbog predavanja Vladete Jerotića!

Autor: Alo.rs | 23.03.2015 - 08:08:00h | Komentara: 0

Masa građana upala je u petak uveče u Narodno pozorište kako bi prisustvovala predavanju akademika Vladete Jerotića na temu "O ljubavi".

Vladeta Jerotić

Vladeta Jerotić | Foto: Screenshot "You tube"

Skup je organizovao Savez studenata Filozofskog fakulteta. Međutim, interesovanje je bilo ogromno, a veliki broj građana ostao je ispred zgrade niške Talije, nezadvoljan što nije mogao da prisustvuje događaju.

Da će doći do skandala videlo se već u 18 časova, ispred niškog Narodnog pozorišta. Svi koji su došli, na društvenim mrežama videli su pozivnicu za predavanje književnika koje je navodno bilo predviđeno samo za studente.

Međutim, pisalo je i da je ulaz na predavanje besplatno.

Velika gužva stvorila se kada su okupljeni videli da se karte dele pojedincima.

- Mediji su bez pitanja i konsultacije našeg rukovodstva najavili predavanje kao događaj "otvorenog tipa" i ispred Narodnog pozorišta našao se veliki broj nepozvanih građana, što je onemogućilo studentske predstavnike da svim svojim kolegama sa fakulteta podele rezervisane ulaznice, kao i da ih i sami dobiju - saopštilo je rukovodstvo Saveza studenata Filozofskog fakulteta.

Navode i da je tom prilikom grupa građana nasrnula na volontere Saveza studenata.

- Oni su zbog fizičkih nasrtaja pojedinaca iz mase bili onemogućeni da propuste studente Filozofskog fakulteta da sa kartama uđu na predavanje - navode u savezu studenata

- Na molbu volontera da se sklone i dozvole ulaz studentima, odgovarali su pretnjama i uvredama. Zbog takvog bahatog ponašanja veliki broj studenata, među kojima i predsednik Saveza studenata Filozofskog fakulteta nisu uspeli da uđu i slušaju predavanje, organizovano radi njih.

- Dužni smo da uputimo javno izvinjenje svim našim koleginicama i kolegama sa Filozofskog fakulteta koji su ostali uskraćeni da slušaju izlaganje akademika Jerotića. Izvinjavamo se i direktoru Narodnog pozorišta, koji je kao dobar domaćin izašao u susret studentskim zahtevima. I ne sluteći šta sve može da prouzrokovati nedostatak akademske svesti i vaspitanja jednog dela naših sugrađana koji su pokušali da na silu probiju vrata Narodnog pozorišta, i u čemu su naposletku, i pored policijske intervencije, uspeli - navodi se u saopštenju Saveza studenata, pišu "Novosti".

Da podsetimo, dr Vladeta Jerotić je istaknuti psihijatar, književnik i akademik.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP