Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NASELJE STEPA STEPANOVIĆ

Umesto jeftinih stanova, država im natovarila dugove!

Autor: A. M. | 11.10.2012 - 07:25:00h | Komentara: 0

Više stotina vlasnika stanova u beogradskom naselju Stepa Stepanović najavilo je za danas protest ispred prostorija Građevinske direkcije Srbije (GDS) u ulici Arsenija Čarnojevića 110, zbog kašnjenja izgradnje i useljenja u zgrade čiji je GDS investitor.

Probili rokove za useljenje

Probili rokove za useljenje | Foto: Rajko Ristić

- Da smo se organizovali sami, pre nego što smo dali pare državi za stanove, skupili bismo više od 2.000.000 evra, a s tim parama mogli smo da sagradimo svakom po tri stana, a ne jedan.

Direkcija: Kupci će biti obeštećeni


Katarina Konc, portparol Građevinske direkcije Srbije, ističe da trenutno kasne sa useljenjem samo dve zgrade i da će kupci, kada budu useljeni, dobiti obeštećenje od četiri evra po kvadratu za svaki dan probijanja roka.
- Rok za useljenje je 15 dana od dana pravosnažnosti odluke da je zgrada primljena. To ne znači da je rok 45 dana od datuma kada je zgrada završena. Rok za tehnički prijem zgrade je 30 dana od završetka radova, posle toga se čekaju komisije koje donose odluke, ali krajnji rok za useljenje ne bi trebalo da bude duži od 82 dana. Ukoliko dođe do probijanja, svaki kupac u vansudskom postupku ima pravo na nadoknadu - navodi Katarina Konc i dodaje da zgrade koje je gradio „Interkop“, čiji je račun u blokadi, još uvek nisu probile rokove za useljenje, ali da će svi kupci, kada dođe do toga, biti obeštećeni.

Problem je u tome što nas nadležni u GDS-u konstantno lažu o tome kada će biti završeni radovi na zgradama koje radi „Ratko Mitrović“, a posebno „Interkop“, firma koja je već šest meseci u blokadi.
Za to vreme mi plaćamo i kiriju kao podstanari i rate za kredite za stanove koje smo podigli pre godinu dana - očajan je Bojan Bondžić, jedan od kupaca kome je rata za stan oko 300 evra, a kao podstanar još svakog meseca dodatno izdvaja 250 evra.

S njim se slaže i Zoran Božanić, koji je takođe pre godinu dana na kredit kupio stan u zgradi koja je završena u julu ove godine.

- U Direkciji kažu da je zgrada završena još pre četiri meseca, a mi ne možemo da se uselimo jer nije prošla kompletnu komisijsku proceduru.
Od početka leta nam govore da ćemo se useliti do kraja meseca, a sada se već pitamo kog meseca. Posebno nas pogađa to što se u Direkciji ponašaju ispod granica svake pristojnosti, iako je svako od nas u proseku ostavio oko 70.000 evra toj instituciji.
Nikada niko nije doživeo da mu se neko iz Direkcije izvini i objasni zbog čega se kasni sa useljenjem, već se razgovori obično završavaju sa „tužite nas ako vam se ne sviđa“ - rezigniran je Božanić.

On dodaje da su rokovi za useljenje na volšeban način produženi za neverovatna 102 dana.
Podsetimo, kompletno naselje u nekadašnjoj kasarni na Voždovcu treba da bude završeno do februara 2013. godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP