Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČUVAR BANKE UMALO POGINUO PRILIKOM PLJAČKE

Umesto nagrade
DOBIO OTKAZ!

Autor: Gane Đorđević | 30.03.2014 - 08:17:00h | Komentara: 16

Bivši radnik obezbeđenja beogradskog preduzeća za pružanje bezbednosnih usluga „Inex Immoguarda“ Miroslav Đurđić (53) iz Dudovice umalo nije poginuo kada je prošlog marta goloruk pokušao da spreči oružanu pljačku banke u Lazarevcu, ali umesto da zbog tog herojskog dela bude nagrađen, on je ostao bez posla!?

Miroslav Đurđić

Miroslav Đurđić

Rizikovao sam život za platu od 17.000 dinara, a izbacili su
me na ulicu kao poslednju
džukelu

Pljačka 3.000.000 dinara, dogodila se 27. marta prošle godine. Usred bela dana, u ekspozituru su upala dva maskirana i naoružana lopova. Iako nenaoružan, Đurđić je pokušao da spreči kradljivce tako što je jednog od njih uhvatio za ruku. Svoju hrabrost umalo nije platio životom, jer je ispred njegove glave pljačkaš repetirao pištolj.

- Snažno me je udario i onda vičući naredio: „Ako napraviš samo korak, pucam!“. Premro sam od straha, ali sam ipak krenuo za njima čim su s plenom istrčali iz banke - priseća se Đurđić.

Nemaju od čega da žive

Đurđić živi sa surpugom i dvoje dece, koji pohađaju srednju školu. Otkako je u bivšem preduzeću dobio otkaz, ova četvoročlana porodica praktično nema od čega da živi, jer ni Đurđićeva supruga nema stalan posao. Pre otkaza Đurđić je kao čuvar radio 22 godine, a za to vreme samo jednom je bio na bolovanju, i to posle pljačke banke.

Zbog stresa, hrabri čuvar je prvo prebačen u lokalni Dom zdravlja. Tamo mu je izmeren veoma visok pritisak, pa je hitno upućen u bolnicu gde je na lečenju ostao sledeća tri meseca. Kada se posle oporavka i šestomesečnog bolovanja ponovo vratio na posao čekalo ga je neprijatno iznenađenje, pošto su mu poslodavci, pre isteka ugovora, uručili otkaz. Đurđić je preko noći postao višak, jer je opljačkana banka prekinula poslovnu saradnju sa „Inex Immogardom“.

- Radio sam za mizernu mesečnu platu od svega 17.000 dinara, rizikovao sam život, a oni su me izbacili na ulicu kao poslednju džukelu- očajan je Đurđić.

Miroslav Đurđić

Miroslav Đurđić

Dva meseca pre nego što će naoružani lopovi upasti u banku, Đurđiću je istekao ugovor o radu, zbog čega je u vreme pljačke on praktično radio na crno. Da bi spasao firmu i dobio neophodnu zdravstvenu knjižicu, Đurđić je ipak pristao da naknadno potpiše ugovor. On je tek tada saznao da su njegovi poslodavci mućkali i sa isplatom zarade, jer su mu sat rada, umesto 115, plaćali 100 dinara.
Novi šok za Đurđića usledio je pre izvesnog vremena kada je prvostepeni sud odbacio njegovu tužbu kojom je od svoje bivše firme tražio nadoknadu za zakinute plate i pretrpljen strah.

- Žalio sam se na presudu, mada sumnjam da će se nešto promeniti. Očigledno je da u Srbiji nema pravde za nas obične smrtnike - skrušeno konstatuje Đurđić.

„Immoguard“: Nije otkaz, već je istekao ugovor

Prema rečima Ilije Lučića, pravnog zastupnika preduzeća „Inex Immoguarda“, Miroslav Đurđić nije dobio otkaz, već mu je istekao jednogodišnji ugovor. On je rekao da je neposredno pred istek ugovora preduzeće „Inex Immoguarda“ izgubilo poslovni angažman s bankom, pa je zbog toga prestala potreba za angažmanom radnika koji je radio u ekspozituri u Lazarevcu. Lučić nije želeo da komentariše sudski spor pošto je još u toku.

Poslednji komentari
  • toma Vreme: 30.03.2014 09:05h

    jadan pa sada je tek ukapirao da je ovo banana drzava i da nam je sudstvo korumpirano

  • Kolega Vreme: 30.03.2014 09:12h

    Pa "strucnjaci" sto ga niste onda prebacili u neku drugu banku, na neki drugi objekat, ako se covek vec tako dobro pokazao!? Ne, vi ste sigurno tamo zadrzali neku retardiranu pijanduru, jer sta ima veze i onako je za posao "obezbedjenja" dovoljno da ispunjavas samo jedan uslov, a to je DA IMAS DVE RUKE I DVE NOGE sve drugo apsolutno nije vazno!!! Zato ste i sveli ovu nasu delatnost ispod ranga jedne cistacice! Sramota!

  • Don Milisav Vreme: 30.03.2014 10:34h

    Ipak je trebao da podeli plen pa onda bar da naplati odpremninu.

  • zoki Vreme: 30.03.2014 10:35h

    teraj do kraja u srbiji su sve sudije korupirane sve to pod hitno promeniti.

  • ana Vreme: 30.03.2014 10:38h

    sve sudije promeniti sudstvo je u srbiji nula.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP