Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

EPILOG NESREĆE U KOLUBARI

Umro radnik “Kolubare Metal”
povređen u eksploziji pre četiri dana!

Autor: Gane Đorđević | 22.06.2013 - 15:12:00h | Komentara: 2

Milna Sika (43) iz Lazarevca, radnik “Kolubare- Metal” preminuo je juče u beogradskom urgentnom centru usled opekotina koje je zadobio pre četiri dana kada se zapalila ugljena prašina u postrojenju za sušenje uglja u “Kolubara- preradi”. Njegov kolega Dragan N. lakše je poveređen u tom incidentu i njegovo stanje je sada stabilno i on se nalazi van životne opasnosti.


Sušara lignita

Do nesreće je došlo kada su pre četiri dana dvojica radnika “Kolubare- Metal” pokušali da aparatom iseku cev koja služi za otprašivanje bunkera. Kada je aparat izazvao varnicu zaostala ugljena prašina je bukvalno ekslodirala a vatra je Istog momenta zahvatila obojicu radnika koji su ipak uspeli da iskoče iz bukera.

Oni su s teškim opekotinama preneti u beogradski urgentni centar. Draganu N. vatra je zahvatila noge i ruke ali je njegov kolega Milan Sika prošao mnogo gore, jer je preko 80 odsto njegovog tela bilo prekiveno opekotinama drugog i trećeg stepena. Vatra je nesrećnom radniku oštetila pluća i jednjak i on je posle tri dana velike borbe za život ipak preminuo juče oko 17 sati.
Kako “Alo” nezvanično saznaje njegovo telo danas je preneto na sudsku medicinu gde će se obaviti obdukcija. Milan Sika biće sahranjen u ponedeljak na groblčju u Lazarevcu.
Odmah nakon nesreće na lice mesta je izašla i rudarska inspekcija koja će za petnestak dana izdati zvaničan izvešta o okolnostima koje su doveli do nesreće u “Kolubara- Preradi” čiji se pogoni već dvadeste dana nalaze u remontu.

Iza Milne Sike ostale su supruga i dve maloletne ćerke.

Poslednji komentari
  • Varilac Vreme: 22.06.2013 17:18h

    Ljudi Kolubara je cudo!!!!Varilac u Kolubari je toliko podcenjeno zanimanje , da se to ravna sa naucnom fantastikomk!!!!Inzenjeri,tehnicari i poneki administrativni radnici imaju istu beneficiju,godisnji odmor i zastitni napitak kao varioci.Sindikat kolubare i tadasnje rukovodstvo preduzeca su napravili uravnilovku , da budu svi isti.Da li mogu da budu isti oni koji udisu metalna isparenja, zrace se i podnose nenormalno visoke temperature, plus i terenski uslovi na sve to.Nazalost pokojni Milan je zrtva jedne birokratske , partokratske, burazerske.....firme.Ako drugi imaju dva meseca beneficirani staz , varioci treba da imaju bar duplo, navedeni su razlozi zasto.Milane pokoj ti dusi!

  • Vlada Vreme: 26.06.2013 22:41h

    Milane, neka ti je večna slava. Tvojoj suprugi i ćerkicama želim da budu jake i prebrode sve ovo. Stvarno si bio kolega, majstor i pre svega čovek za primer.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP