Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEKA MU JE LAKA ZEMLJA

Umro Slobodan Radulović!

Autor: Tanjug | 25.10.2014 - 11:15:00h | Komentara: 4

Slobodan Radulović, bivši direktor "C marketa" preminuo je noćas posle duge i teške bolesti. Radulović je bio ključni svedok u procesu protiv Milana Beka i Miroslava Miškovića.

Slobodan Radulović

Slobodan Radulović | Foto: Marija Janković

Jedan od najpoznatijih privrednika stare Jugoslavije, a kasnije i jedan od najtraženijih begunaca preminuo je u sedamdeset prvoj godini života.

Radulović je osam godina bio u bekstvu, a trebalo je da svedoči protiv Beka i Miškovića o preuzimanju C marketa, ali je zbog štrajka advokata ovaj proces bio odložen.


Radulović je bio u kućnom pritvoru koji mu je odredio sud, jer je prvostepeno bio osudjen na pet godina zatvora zbog primanja mita u okviru slučaja poznatog kao "stečajna mafija".


Specijalni sud, koji je doneo prevostepenu presudu, će, s obzirom da je Radulović preminuo, obustaviti krivični postupak protiv njega.
Inače, Radulović se nakon osam godina bekstva 12. aprila predao pravosudnim organima Srbije.


Posle dva meseca u pritvoru sud mu je zbog teške bolesti odobrio kućni pritvor, a pre dva dana je pred Apelacionim sudom u Beogradu usmeno obrazlagao svoju žalbu na presudu Specijalnog suda optužujući za svoj progon Vojislava Koštunicu, Miroslava Miškovića i Milana Beka.
On je u četvrtak izneo svoje vidjenje slučaja "C-market", tvrdeći da su optužbe protiv njega "iskonstruisane od režima bivšeg premijera Vojislava Koštunice i biznismena Miroslava Miškovića i Milana Beka i to zbog zbog privatizacije C-marketa u kojem su većinski vlasnički paket imali mali akcionari, a oko 23 odsto bio je društveni kapital".


Radulović se tokom osmogodišnjeg bekstva u više navrata javnosti i sudu obraćao pismima i objašnjavao kako su putem Memoranduma o razumevanju, koji je potpisan 19. avgusta 2005. godine, Mišković i Beko preuzeli 153.000 akcija malih akcionara i tako preuzeli 75 odsto Ce-marketa" za 44 miliona evra i ostvarili nezakonitu zaradu od 207 miliona evra, a to je ponovio i na sednici pre dva dana.

Poslednji komentari
  • Stojan Vreme: 25.10.2014 11:26h

    Ispunila mu se zelja da umre u Srbiji! Neko ce da place za njim,a neko ce da slavi!

  • aca Vreme: 25.10.2014 11:53h

    "kljucni svedok", maznuo pare i vratio se u Srbiju da se leci o nasem trosku

  • Jasmina72 Vreme: 25.10.2014 18:45h

    Veoma ozbiljna situacija i zabrinjavajuca ali angazovanje gradske vlasti je na vreme reagovalo.

  • Frle Vreme: 26.10.2014 02:11h

    Miskovic i Beko su na Beogradskoj berzi trgovali balonima od sapunice tj.nepostojecim novcem. I tih 40 -tak miliona evra o kojima je govorio Radulovic je diskutabilno.Kako su isplaceni akcionari ? Celnica Berze je dozvoljavala da Delta bude cas otvoreno a cas zatvoreno akcionarsko drustvo po potrebi. Drustvo za upravljanje investicion.fondom " Rosse aset managment" u vlasnistvu Beka, Koleta i Dragijane Radonjic Petrovic - je uglavnom preko brokersko-dilerskog drustva M&V investments ( u vlasnistvu Koleta i Dragijane ) napravilo pomor srpske privrede u nezakonitim transakcijama pri privatizacijama: Luke, C-marketa itd. Radulovic je zrtvemo jagnje. Sitan je on bio za njih onda kao sto ce oni biti sitni kada im drzava naplati porez od 2005. ( koji se mora naknadno obracunati jer je iznos za koji se duze za njih cista simbolika ) i oduzme nezakonito prisvojenu drzavnu i drustvenu imovinu. Imovina svih nas je postala imovina nekoliko njih.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP