Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA!

Uništeni dokazi o gradnji Šarićeve vile!

Autor: Ružica Kantar | 08.03.2013 - 08:29:00h | Komentara: 2

Kako je narko-bos Darko Šarić legalizovao vilu od 927 kvadratnih metara i nelegalno podigao još dve u ulici Ivana Franka na Tatarskom brdu i zašto građevinska inspekcija nije sprečila višegodišnju gradnju bez potrebnih dozvola, pitanja su na koje verovatno nikada neće biti odgovora!

Inspektori izlazili na  teren tokom gradnje objekta, ali su njihovi  zaključci uklonjeni

Inspektori izlazili na teren tokom gradnje objekta, ali su njihovi zaključci uklonjeni | Foto: Sandra Vojnović

Naime, kako “Alo!” ekskluzivno saznaje, predmeti u vezi sa Šarićevom gradnjom velelepnih objekata misteriozno su nestali iz arhive grada Novog Sada.

Niko nije smeo da ruši na
Tatarskom brdu?


Posebnu zanimljivost predstavlja jedna od tri vile Darka Šarića, u ulici Ivana Franka broj 11 na Tatarskom brdu kod Novog Sada. Naime, Šarić je taj objekat od 400 kvadrata pokušao da dogradi, ali se u podacima koje nam je dostavila glavna građevinska inspektorka vidi da je 14. aprila 2008. godine doneto rešenje o rušenju nadograđenog dela. Iako se Šarić žalio, drugostepeni organ je potvrdio rešenje, sa čim se složio i Upravni sud. Međutim, dograđeni deo Šarićeve vile do dan-danas ostao je netaknut.

Ko je odgovoran za ovaj skandal i kada su tačno predmeti uklonjeni, pitanja su na koja juče nismo dobili odgovore od nadležnih institucija. Od Slavice Lazov, glavnog građevinskog inspektora grada Novog Sada, dobili smo potvrdu da su predmeti u vezi sa izgradnjom Šarićevih vila uništeni.

- Na osnovu obaveštenja Arhive grada Novog Sada, oba predmeta su izlučena, iako je rok čuvanja bio pet godina - navela je inspektorka.
Naime, u ulici Ivana Franka u Novom Sadu, Darko Šarić je na placu od 1,8 hektara izgradio tri vile (927, 400 i 250 kvadrata) bez građevinske dozvole, a pre no što je za njim krenula policijska potera, počeo je da gradi još jednu.
Kako je “Alo!” već pisao, Šarić je 2009. godine, pošto su objekti već uveliko izgrađeni i useljeni, od gradske Uprave za urbanizam i stambena pitanja Novi Sad dobio dozvolu za izgradnju jedne od njih - luksuzne vile od 927 kvadratnih metara.

Darko Šarić

Darko Šarić


Inspektorka Lazov kaže da je predmet u vezi sa Darkom Šarićem primljen još 2002. godine, da je postupka bilo, a “Alo!” prenosi i njen integralni odgovor: “Po nezvaničnoj informaciji dobijenoj od kolega koje su 2002. godini radile u Građevinskoj inspekciji, predmeti su vođeni. U postupku pred inspekcijom, investitora je zastupao advokat Radovan Štrbac.
Građevinski inspektor Milomir Janjić, koji je 2002. godine vodio predmete, prošle godine je preminuo. Građevinski inspektor Dragoslav Pantelić preuzeo je predmete 2003. godine. Oba premeta je arhivirao 22. januara 2009. godine. Od januara 2011. godine on je u penziji.”

Odgovore na pitanja šta se desilo sa tim predmetima, kako su mogli da mimo zakona budu uklonjeni iz arhive i, najvažnije od svega, ko ih je uklonio, juče nismo mogli da saznamo. U PR službi grada Novog Sada su nam najavili odgovore iz Uprave za urbanizam i Arhive grada Novog Sada, ali ih do zaključenja ovog broja nismo dobili. Komentar je bilo nemoguće dobiti i od Zlatibora Paunova, koji je do 2011. godine bio glavni čovek Uprave za urbanizam i stambena pitanja.
Poslednji komentari
  • Dugi Vreme: 08.03.2013 18:58h

    Ali bitno je da hapse Urosa ......E banana drzavo

  • DSV Vreme: 08.03.2013 21:21h

    Pa sta se cudite i danas se u Novom Sadu prepravljaju "LOKACISKE DOZVOLE" i "GRADJEVINSKE DOZVOLE" sa potpisom GRADONACELNIKA . Ili u Novom Sadu -NISTA NOVO -LOVA RADI SVOJE !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP