Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ĐORĐE PRELIĆ (27) UŠAO U ŠPANIJU PRE DESETAK DANA

Uplašila ga hapšenja u Amsterdamu!

Autor: B. Jelovac | 01.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Đorđe Prelić (27), za kojim je Srbija raspisala Interpolovu poternicu zbog ubistva francuskog državljanina Brisa Tatona, kako „Alo!“ saznaje, u Španiju je doputovao desetak dana pre nego što su mu u Barseloni stavljene lisice na ruke.

Prelić u  januaru  lociran u  Holandiji

Prelić u januaru lociran u Holandiji

Prelić je iz Holandije, u kojoj se po svemu sudeći skrivao poslednje tri godine, najverovatnije prebegao uspaničen posle hapšenjea odbeglih Srba u Amsterdamu.


Advokat: Novo suđenje


Prelićev advokat Ivan Bajazit izjavio je da ne veruje u brzo izručenje njegovog branjenika Srbiji. Bajazit je napomenuo da će ukoliko ga Španija izruči Srbije tražiti da se postupak ponovi jer mu je suđeno u odsustvu. Slobodan Ružić, advokat porodice Taton, kaže da očekuje da će Prelić tražiti ponavljanje, ali da i na ponovljenom suđenju očekuje iste presude.

- Odmah nakon ubistva, u septembru 2009. u Beogradu, dobili smo operativna saznanja da je bukvalno nekoliko sati posle događaja otputovao sa lažnim dokumentima u Holandiju. Nakon toga su se pojavljivale informacije da je viđan u zemljama u okruženju, ali i u samom Beogradu, ali po svemu sudeći su to bile lažne dojave, a povremeno su i prave dojave verovatno kasno stizale jer ga je i početkom ove godine beogradski Interpol locirao u Holandiji, gde je tamošnja policija pokušavala da ga uhapsi.
Međutim, sredinom februara su uhapšena druga dvojica srpskih begunaca u Amsterdamu, što je možda uplašilo i Prelića - kaže naš izvor u vrhu MUP-a.
Naime, 17. februara, na aerodromu u Amsterdamu, sa lažnim dokumentima privedeni su Luka Cerović i Nikola Vušović, za kojima se tragalo zbog pokušaja ubistva i bekstva iz zatvora. Osobi za koju se verovalo da je Prelić od tada se gubi svaki trag u Holandiji, ali je uhapšen 26. februara u blizini Barselone.

Za ubistvo Tatona,  Prelić je osuđen na 15  godina zatvora

Za ubistvo Tatona, Prelić je osuđen na 15 godina zatvora

Španska policija uhapsila ga je zbog korišćenja falsifikovanog pasoša, krađe automobila i ugrožavanja javnog zdravlja, a za sada nije poznato da li je Prelić izazvao saobraćajnu nezgodu ili je nekoga pretukao, što u Španiji podrazumeva pomenuto delo o javnom zdravlju.
On se u prvom trenutku izjasnio kao državljanin Češke, ali je potom u pritvoru nakon uzimanja otisaka prstiju i sam priznao da u Srbiji imao probleme zbog ubistva. Prelić je osuđen jer je na Obilićevom vencu uoči utakmice Partizan-Tuluz organizovao napad na navijača Brisa Tatona, koji je 12 dana kasnije preminuo u bolnici. Apelacioni sud mu je prvobitnu kaznu od 35 godina, kao i kazne za 11 navijača Partizana, smanjio na 15 godina.
Njihova odbrana, međutim, i dalje traži novo suđenje ukazujući na montirani postupak u kojem nisu saslušana dva ključna svedoka - radnik obezbeđenja garaže i žena koja je pozvala Hitnu pomoć, koji tvrde da je Taton sam pao sa garaže bežeći od napadača i da ga navijači Partizana nisu bacili.

Supruga: Saznala sam iz novina


Prelićeva supruga Tijana kaže za „Alo!“ da nema nikakve informacije o njegovom hapšenju u Barseloni.
- Ne mogu ništa da komentarišem jer sam iz novina saznala da je uhapšen. Nisam se još čula ni s njim niti s advokatom - kaže Tijana, koja je ranije govorila da je Prelić spreman „da dođe u Srbiju, izađe na poligraf pred kamerama i dokaže da nije kriv, ali da u zamenu za to traži fer suđenje“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP