Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZBOG HAPŠENJA DIREKTORA U KC NIŠ

Uprava traži proveru svog rada

Autor: Tanjug | 25.04.2013 - 15:00:00h | Komentara: 0

Uprava Kliničkog centra (KC) u Nišu zatražila je danas od nadležnih državnih organa da odmah pošalju stručne timove i prekontrolišu rad te uprave u poslednjih sedam meseci, koliko su na čelu centra.

Nemaju dovoljno kreveta: Klinički centar u Nišu

Zahtevaju inspekciju: Klinički centar u Nišu | Foto: K. Kamenov

Povodom informacije da je protiv bivšeg direktora Kliničkog centra Srbobrana T. podneta krivična prijava zbog nabavke putničkih automobila bez javne nabavke, Uprava Kliničkog centra zamolila je predstavnike medija "da senzacionalističkim naslovima ne osuđuju unapred", poštujući princip da niko nije kriv pre donošenjapravosnažne sudske odluke.

Iz uprave navode da je KC marta ove godine ostvario po prvi put suficit u poslovanju od osam miliona dinara, kao i da je u toku međunarodni tender za rekonstrukciju i izgradnju novog Kliničkog centra ukupne vrednosti 40 milione evra.
"U toku je procedura nabavke nove magnetne rezonance vrednosti 1,5 miliona evra i nabavke aparata za zračnu terapiju vrednosti od 2,5 miliona evra", navode u saopštenju iz Uprave KC.
U KC se završava Palijativni centar i zgrada Kardiohirurgije, napominje se u saopštenju.
Niška policija saopštila je juče da je podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Kliničkog centra (KC) u Nišu Srbobrana T. (65) zbog sumnje da ja zlopupotrebio službeni položaj tako što je 2009. i 2010. godine zaključio ugovor o nabavci četiri putnička automobila van plana nabavki i bez sprovedenog postupka.
Krivična prijava podneta je protiv Vesne M.(52) iz Niša zbog sumnje da je izvršila krivično delo nesvestan rad u službi jer, kako se navodi, kao predsednik Nadzornog odbora KC nije vršila nadzor nad odlukama Upravnog odbora.
Kako je navodeno iz policije, vozila su kupljena po višoj ceni, a šteta koja je naneta Kliničkom centru, dodaje se, iznosi oko 4.350 evra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP