Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAGRAĐEN

Urednik NIN-a Andrej isaković pobednik Betinog konkursa za otografiju godine

Autor: Beta | 16.05.2013 - 22:17:00h | Komentara: 0

Pobednik 10. konkursa "Betina fotografija godine" je Andrej Isaković, fotoreporter beogradskog nedeljnika NIN, saopšteno je večeras na otvaranju Međunarodne izložbe novinske fotografije, koju organizuje agencija Beta.

Na izložbi u centru Zira, posetioci će do 1. jula moći da vide 58 fotografija, po izboru žirija, od 511 prispelih radova 120 autora iz devet zemalja.
Druga nagrada pripala je fotoreporteru zagrebačkog Glasa koncila Bernardu Čoviću za fotografiju "Don Bosco", a treća njegovom hrvatskom kolegi iz foto agencije Pixell Marku Jurinecu.
Isaković, koji je i urednik fotografije u NIN-u nagradjen je za fotografiju "Gospodin predsednik", a Jurinec za fotografiju "Poplava".

Pobednička fotografija: Gospodin predsednik

Pobednička fotografija: Gospodin predsednik | Foto: Andrej Isaković

Glavni urednik novinske agencije Beta Ivan Cvejić, koji je i otvorio izložbu, ukazao je da su učesnici konkursa profesionalni fotoreporteri sa fotografijama snimljenim u regionu jugoistočne Evrope.
Nagradu publike, o kojoj su, prema Cvejićevim rečima, odlučili posetioci Fejsbuk strance agencije Beta, dobio je fotoreporter Dnevnih novina iz Podgorice Balša Rakočević za fotografiju "Kiša kao spas".
Cvejić je najavio da će izložba biti postavljena 6. juna u Zagrebu a da će slična - hrvatskih fotoreportera biti otovrena u Beogradu.
Publici se putem video linka obratio i američki fotograf Ron Haviv koji je deo 25-godišnje karijere proveo fotografišući dešavanja na ratom zahvaćenom Balkanu.
Havivi je kolegama poručio da se ne obaziru na nove tehnologije i programe kao što su Instagram, jer prava fotogragfija, snimljena na licu mesta, može da učini svet boljim.
Članovi ovogodišnjeg žirija bili su Igor Nobilo (Hrvatska), Aleksandar Kelić (Srbija), Dragan Kujundžić (Srbija), Savo Prelević (Crna Gora) i Nenad Petrović (Beta).
Povodom desetogodišnjice Betinog foto-konkursa, izložene su i pobedničke fotografije sa svih prethodnih izložbi.
Na otvaranju izložbe u Centru Zira, pred brojnim gostima, pobednicima su uručene novčane nagrade, od po 1.000, 750 i 500 evra.
Predstavnik Zire Goran Sovilj podsetio je da je prošlogodišnju izložbu, u istom prostoru videlo nekoliko desetina hiljada ljudi.
Generalni sponzor ovogodišnjeg foto-konkursa je kompanija SBB, a sponzori su i Canon, Zira hotel, TC Zira i Hellenic.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP