Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MNOGO SMEŠNO

Urnebesne biografije notara u Srbiji

Autor: Damira Ramadani | 27.12.2014 - 14:46:00h | Komentara: 7

Najzanimljivije štivo za čitanje ovih dana u Srbiji definitivno su biografije javnih beležnika. Dok se jedni hvale da su godinama u istom braku, drugi ne zaboravljaju da pomenu obdaništa u koja su išli, a treći ističu aktivno i pasivno poznavanje stranih jezika.

Dok se jedni hvale da su  godinama u istom braku, drugi  ne zaboravljaju da pomenu  obdaništa u koja su išli

Dok se jedni hvale da su godinama u istom braku, drugi ne zaboravljaju da pomenu obdaništa u koja su išli | Foto: Dušan Milenković

Naime, BIRN je objavio bazu podataka o javnim beležnicima u Srbiji, a kako su sada prvi put dostupne njihove biografije, u javnost su dospele poprilično neverovatne stvari. Tako se, na primer, advokat Jasmina Spasić za posao javnog beležnika preporučila prvenstveno “sjajnim” ocenama. Pravni fakultet u Nišu je završila sa srednjom ocenom 7,25, a javnobeležnički ispit je položila sa ocenom 6,96. Ako nas ovo ne ubedi u to da će biti odličan notar, završena Likovna akademija (odsek slikarstvo) nateraće nas da promenimo mišljenje.


Dragan Nikolić, njen kolega iz Niša, u svojoj radnoj biografiji naveo je da je njegova supruga diplomirani psiholog, stariji sin magistar pravnih nauka u Salcburgu, a ćerka student treće godine pravnog fakulteta. Ne treba nimalo sumnjati da će, pored ovoliko pravnika i psihologa u porodici, advokat Dragan Nikolić sjajno obavljati svoj posao.

Da ni stanovnici Ivanjice nemaju nikakvog razloga za brigu, dokaz je i njihov notar Mirjana Dimitrijević, majka dva odrasla deteta, koja je u svojoj biografiji posebno istakla da je poslovno sposobna i, što je još bitnije, psihofizički zdrava osoba.

Njena koleginica Jelena Baljević u svojoj radnoj biografiji navodi da se aktivno bavila rukometom čak devet godina, da je bila i stipendista Titovog fonda, a “osmogodišnju školu” (pretpostavljamo da misli na osnovnu) pohađala je u Velikom Izvoru, selu šest kilometara udaljenom od Zaječara, gde i danas živi.
Ni notar Borislava Rokvić nije štedela reči hvale na svoj račun dok je sastavljala svoju radnu biografiju. Uspela je da pomene da je završila nižu muzičku školu i da svira klavir, a pohvalila se i da je trenirala veslanje i tenis.

Iz biografije Save Mićkovića nismo uspeli da saznamo da li se bavio sportom, ali nas je obavestio da je srednju školu pohađao u Americi, pa nas nimalo nije začudilo što se pohvalio “aktivnim i pasivnim” poznavanjem engleskog jezika.

Baš se potrudio!

Notar Đorđe Petrović se svojski potrudio da ne izostavi nijedan detalj, a da će biti sjajan beležnik videlo se još u Predškolskoj ustanovi “Čika Jova Zmaj”, koju je ponosno istakao u biografiji.
Napisao je i kada je položio prvi ispit, a kao svoju posebnu prednost istakao je poznavanje lokalnog narečja i dijalekta (pirotskog). Iz radne biografije nije izostavio ni svog brata, pa je naveo čak i šta je brat po zanimanju i čime se bavi.
Najkomičnije je svakako to što nas je Đorđe obavestio i čime su se njegovi roditelji bavili “u vreme njegovog rođenja”.

Poslednji komentari
  • ljuban Vreme: 28.12.2014 00:38h

    pa sta se sad cudimo, sve nam je tako u ovoj Srbiji a pogotovo ljudi koji odlucuju o nasim sudbinama su uglavnom takvi....cast izuzetcima.

  • Lila Vreme: 28.12.2014 03:16h

    Uuu, prosek bas ocenjuje kako neko radi svoj posao.

  • ns Vreme: 28.12.2014 10:57h

    sacuvaj me boze, pa ovde sve propaliteti i ludaci, ali moram da priznam da su napredni, zato su i nagradjeni onolikim platama za nula znanja koje pruzaju, a debelo naplacuju.

  • Milos Vreme: 28.12.2014 11:08h

    Steta,nisu "uvezeni"od Crnu Goru,bili bi Elite .Jer o crnogorcima sa kupljenim diplomama najmenje pisete.Zasticena nacija u Srbiji.

  • dusan Vreme: 28.12.2014 20:08h

    Svi u strajk dok nam ovakvi kroje buducnost!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP