Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NISU PLATILI ZAKUP STRANAČKIH PROSTORIJA

URS državi duguje 16.700.000 dinara!

Autor: pistaljka.rs | 26.11.2013 - 10:38:00h | Komentara: 0

Stranka G17 plus, sada poznata kao Ujedinjeni regioni Srbije (URS), duguje državnom preduzeću Dipos više od 16.700.000 dinara za zakup prostorija na Trgu republike u Beogradu, pokazuje lična karta Diposa objavljena na sajtu Ministarstva privrede.

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: M. Perić

Najveći deo duga ovom društvu za iznajmljivanje nekretnina koje je u stoprocentntom vlasništvu države, nastao je 2010. i 2011, kada G17 plus nije platio zakupninu u ukupnom iznosu od oko deset miliona dinara. U to vreme, G17 plus je bio deo vladajuće koalicije koja je postavljala direktora i članove upravnog odbora Diposa. Dipos je stranci slao račune na iznos od nešto manje od devet miliona dinara godišnje, pa se može zaključiti da do 31. avgusta ove godine G17 plus nije platio zakupninu za pune dve godine.
U URS-u je Pištaljci rečeno da je dug reprogramiran i da se „uredno plaća“.
Zvaničnici te stranke ranije su kazali Danasu da za najam prostorija od oko 600 kvadratnih metara, mesečno plaćaju 7.115 evra.
Još jedna stranka – DS – klijent je Diposa i ona je za kuću u Ulici Save Grujića na Dedinju u kojoj živi Boris Tadić do 31. avgusta platila nešto manje od 4.500.000 dinara, koliko je i fakturisano.
Među većim dužnicima Diposa su i Omni Stock, čiji je vlasnik specijalni savetnik ministra Velimira Ilića Veselin Sjekloća (više od 37 miliona dinara), i Private Project Management AG iz Ciriha (više od 36 miliona dinara). Dug Švajcaraca teško može biti naplativ, pošto je ta firma likvidirana prošle godine. Dipos je početkom ove godine tužio firmu Plato Books koja mu duguje više od 29 miliona dinara i taj spor okončan je u maju poravnanjem.
 

Dipos

*Kliknite za uveličanje

Do direktora Diposa Kostadina Popovića u ponedeljak nismo uspeli da dođemo. Popović, koji u isto vreme obavlja funkcije direktora i predsednika upravnog odbora Diposa, od 2001. do 2007. bio je finansijski direktor Agencije za privatizaciju, a Vlada ga je na dve čelne pozicije u Diposu imenovala 2009.

godine. On je bio i predsednik upravnog odbora Privredne banke Beograd, koja je u oktobru likvidirana, i član upravnog odbora i odbora direktora preduzeća Alfa plam iz Vranja.

Na to da je Popović u sukobu interesa ukazala je Agencija za borbu protiv korupcije, koja je u oktobru tražila da mu „po sili zakona“ prestane funkcija direktora Diposa. „Protiv navedenog rešenja, Kostadin Popović je podneo žalbu koja je odbijena. Konačno rešenje Odbora Agencije poslato je ovom javnom funkcioneru 1. oktobra 2013. Nakon prijema dokaza o uručenju rešenja, agencija će Skupštini ovog privrednog društva uputiti zahtev za donošenje odluke o prestanku funkcije po sili zakona“, navela je Agencija u saopštenju.

Izveštaj o imovini i prihodima Kostadina Popovića

Lična karta privrednog društva Dipos

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP