Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAKO BI SPREMNO DOČEKALI EVENTUALNE VANREDNE IZBORE

URS i LDP se spremaju
za izbore u Beogradu

Autor: Beta | 05.02.2013 - 13:36:00h | Komentara: 0

Liberalno demokratska partija (LDP) i Ujedinjeni regioni Srbije (URS) spremaju se za izbore u Beogradu, dok u Demokratskoj stranci Srbije (DSS) nisu počeli pripreme, jer izbori u glavnom gradu nisu raspisani, rečeno je danas agenciji Beta u tim strankama.

Andreja Mladenovic

Andreja Mladenović, predsednik beogradskog odbora DSS

- Sve sto se dešava na republičkom nivou dodatno komplikuje političke odnose na nivou grada zbog čega je očigledno da neminovno klizimo ka vanrednim izborima u Beogradu. LDP se sprema za izbore u glavnom gradu, jer se u ovoj kalendarskoj godini oni moraju održati u dve gradske opštine, Zemunu i Voždovcu - rekao je agenciji Beta potpredsednik LDP-a, Ivan Andrić.

Ujedinjeni regioni Srbije odlučili su da odmah počnu pripreme kako bi spremno dočekali eventualne vanredne izbore u Beogradu, rečeno je

u URS-u.

U URS-u su naveli da su na jučerašnjoj sednici predsedništva razmatrali situaciju u Beogradu i poziciju URS-a u glavnom gradu.

- Ove godine će svakako biti održani izbori u Zemunu i Voždovcu, a razmatrali smo i poziciju URS-a u Beogradu i odlučili da se odmah

pristupi pripremama za eventualne vanredne izbore, kako bi ih spremno
dočekali - rečeno je u URS-u.

Predsednik beogradskog odbora DSS Andreja Mladenović rekao je

da u toj stranci nisu organizovane nikakve posebne pripreme, jer izbori u Beogradu nisu raspisani.

- Nismo ni u kakvim posebnim pripremama, mi se konstantno bavimo gradskim temama, učestvujemo na sednicama gradskog parlamenta, kritikujemo, predlažemo i stalno radimo - rekao je Mladenović.

Funkcioneri Socijalističke partije Srbije (SPS) i Partije ujedinjenih

penzionera Srbije (PUPS) Srbije Aleksandar Antić i Milan Krkobabić nisu danas bili dostupni za komentar. Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je da Predsedništvo SNS na jučerašnjoj sednici nije razmatralo političku situaciju u Beogradu, a potpredsednik te stranke Nebojša Stefanović najavio je da će to biti tema sledeće sednice Glavnog odbora SNS, posle koje će biti poznato šta će naprednjaci preduzeti u glavnom gradu.

U Beogradu je na vlasti koalicija Demokratske stranke (DS), koja ima 50 od ukupno 110 odbornika, i liste SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija, koja ima 13 mandata.

U opoziciji su SNS sa 37 odbornika i DSS, koji ima 10 odbornika.

Gradonačelnik Beograda i predsednik DS Dragan Đilas ranije je više puta ponovio da prekomponovanje gradske vlasti stvaranje nove većine u gradskom parlamentu ne bi bilo pametno jer bi to predstavljalo promenu izborne volje građana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP