Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TVRDE DA NIJE KRIV

URS traži da se Jovanović i uhapšeni direktori brane sa slobode!

Autor: B. Janačković | 03.04.2014 - 17:29:00h | Komentara: 4

Potpredsednica Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović zatražila je u Nišu da se Branislavu Jovanoviću, predsedniku Gradskog odbora i članu predsedništva te stranke, omogući odbrana sa slobode.

Verica Kalanović

Verica Kalanović | Foto: K. Kamenov

Kalanovićeva je izjavila u Nišu da je 3.aprila u 13 časova istekao rok u kojem je sudsko veće trebalo da odluči da prihvati ili odbije žalbu Jovanovića o puštanju iz pritvora, ali da su u 15 časova, bez obrazloženja, dobili obaveštenje da se odlučivanje odlaže “za sutra”.


- Duboko verujemo da naši politički parnteri sa lokalnog nivoa nisu deo ove političke igre da su oni ti koji zajedno sa nama moraju da urade mnogo dobrog u Nišu. Ali tražimo od policije, tužilaštva, pravosuđa da se prema Jovanoviću odnose u skladu sa pravilima struke i morala. Najpre da ga puste da se brani sa slobode - rekla je Kalanovićeva.

Ona je istakla da je “opšte mesto” svi koji su se ogrešili treba da budu osuđeni i da se URS takođe zalaže za to.

- Mi znamo da Branislav Jovanović nije kriv u ovom postupku ali želimo da on sam to dokaže sa slobode - kazala je Kalanovićeva.

Portparol Višeg suda Tamara Savić Cvetanović, ipak kaže da rok da sudsko veće odluči o žalbi nije istekao.

- Kada je u pitanju više lica, rešenja o određivanju pritvora moraju da se uruče svim okrivljenima, njihovim braniocima i tužiocu. Svako od njih ima rok od tri dana da izjavi žalbu. Taj rok počinje da teče kada se poslednje rešenje uruči, jer sudsko veće odlučuje o svim žalbama istovremeno. Tek kada se ispuni taj uslov, spisi se dostavljaju vanpretresnom veću koje ima rok od 48 časova da odluči po žalbi. Sudsko veće je tek 3.aprila primilo spise, što znači da rok od 48 sati nije istekao -  objasnila je Savić Cvetanović.

Branislav Jovanović, koji obavlja i funkciju zvršnog direktora Direkcije za izgradnju Niša uhapšen je sa šestoricom direktora javnih i privatnih preduzeća zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili budžet Niša za 13,4 miliona dinara. Osim njega, pritvor je određen Miodragu Breškoviću koji je i aktuelni načelnik gradske Uprave za komunalne delatnosti, bivšem zameniku drektora Direkcije Branislavu Jociću koji je aktuelni direktor Direkcije, pomoćniku direktora za pravne poslove Draganu Krečkoviću, Milanu Ogrizoviću zameniku direktora Gradske toplane, Zoranu Bankoviću vlasniku preduzeća „Urban 018“ iz Niša i Slaviši Andrijaševiću, vlasniku građevinskog preduzeća „Kosanica“. Prijava je podneta i protiv Gorice Mitić, koja nije pritvorena zbog teškog zdravstvenog stanja.
Direktorima javnih preduzeća je stavljeno na teret da su dozvolili priključenje na tolovod zgrada privatnih investitora bez prethodno plaćenih naknada za toplifikaciju. Osim Jovanovića članovi URS-a su i Jocić i Brešković.
Poslednji komentari
  • peconi Vreme: 03.04.2014 19:00h

    Ma kakva sloboda sto vise ih zadrzite,pogotovo bananu koji je unistio niska preduzeca i nis....

  • Mihajlo T Vreme: 03.04.2014 21:37h

    >> URS traži da se Jovanović i uhapšeni direktori brane sa slobode! << - A svi normalni i moralni ljudi traze da se odmah po formiranju Vlade, iz drzavne uprave i javnih preduzeca uklone *svi* Dinkicevi 'eksperti' pa vise nece biti ni malverzacija ni ispumpavanja novca u stranacku kasu.

  • Desimir Vreme: 04.04.2014 06:34h

    Uveren sam da ce gospodja Kalanovic svoju odbranu da iznosi sa slobode. Ako eventualno dodje red na nju.

  • Dragan Jovanovic Vreme: 04.04.2014 10:30h

    Jovanovic da se brani sa slobode, a ostali za saobracajni prekrsaj da se brane iz zatvora. Bilo bi smesno da nije tuzno. Svoj boli, a ostali neka trunu. Inace svako je nevin, dok se ne dokaze suprotno , ili presuda ne postane pravosnazna. Pa to vazi i za gospodina Jovanovica. Gospodja Kalanovic bi to trebala da zna. Ali ista pravila koja vaze za ostale treba da vaze i za gosp. Jovanovica. Mi u Nisu nismo nesto primetili da grad propada od kad Jovanovic ne vodi direkciju, pa iz ugla gradjana je svejedno gde se nalazi. Ista zabokrecina kao i pre. I tamo gde vodi URS i SPS i SNS.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP