Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VOJVODINA

Uručeni ugovori mladim bračnim parovima za kupovinu 41 kuće

Autor: Tanjug | 15.06.2015 - 16:50:00h | Komentara: 1

Ugovore o kupovini kuća na selu, što je finasirala vojvođanska vlada sa 40 miliona dinara danas je dobio 41 mladi bračni par.

KUĆA

Ilustracija | Foto: Profimedia

Cilj projekta je bio da se pomogne mladim bračnim parovima i da se ožive seoske sredine, a sredstva su opredeljena posredstvom konkursa.

Ugovore malim bračnim parovima uručio je vojvđanski premijer Bojan Pajtić istakavši da će pokrajinska administracija nastaviti sa istim aktivnostima.

On je čestitao mladim parovima na rešavanju stambenog pitanja, a pozvao je mlade porodice, koje žele da žive na selu, da konkurišu na narednim konkursima.

"Svake godine gubimo više od 10.000 stanovnika na teritoriji Pokrajine... i ako se nastavi takav trend da nemamo decu i da mladi odlaze u inostranstvo, mi ćemo za 30 godina biti zemlja ogorčenih staraca bez nade, bez budućnosti i bez mladosti", rekao je on.

Pajtić je naveo i da je projekat podrške mladim bračnim parovima pokrenut jer "želimo da naša sela u kojima je svaka treća kuća prazna, ponovo popunimo".

Prema njegovim rečima, u kućama za čiju kupovinu su danas uručeni ugovori živeće 93 dece "i to je najlepši podatak koji smo čuli, saopštila je vojvođanska vlada.

Konkurs je realizovan preko Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Zavoda za ravnopravnost polova.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • ana Vreme: 15.06.2015 17:26h

    mlade i maldozenje ubaceni sa zapada. Drzava dize porez na urusene kuce do visne poreza za nove da bi ih vlasnici izbrisali , porusili ili prodali pa onda otkupljuje budzasto i deli azilantima ili stranackim ulojenima ako su u pitanju veći posedi. Glavni za tu "uslugu" punjenja srbije svetskim beskučnicim. Ne zanosite se da nesto rade za vase dobro. Ima kome je to namenjeno.Da je drugačije bilo bi mnogo ranije. Gde nesta 100 hiljada pasosa koje spominje onaj amerikanac?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP