Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠI DIREKTOR “ELEKTRODISTRIBUCIJE BEOGRAD”

Uskoković bi da robija u Crnoj Gori

Autor: D. Ć. | 11.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Bivši direktor “Elektrodistribucije Beograd” Branislav Uskoković (78) zbog zdravstvenih razloga i omogućavanja lečenja još nije upućen na izdržavanje trogodišnje kazne zatvora na koju je pravosnažno osuđen u aprilu 2013, a kako “Alo!” sazanje, nedavno je podneo molbu da tu kaznu izdržava u Crnoj Gori, čije državljanstvo takođe ima.

Branislav  Uskoković

Branislav Uskoković | Foto: D. Milenković

Njegov advokat Slobodan Ružić izjavio je da je na osnovu ugovora o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima, koji su pre pet godina zaključile Srbija i Crna Gora, moguće služenje kazne u zemlji rođenja.


- Moj klijent će najpre da počne da služi kaznu u zatvoru u Padinskoj Skeli, a odatle će biti prebačen u Crnu Goru. To će se verovatno desiti za nekoliko meseci - rekao je Ružić juče za naš list.

Pravosnažnom presudom Višeg suda u Beogradu, Uskoković je osuđen po optužbi za krivično delo zloupotrebe službenog položaja i pribavljanja protivpravne imovinske koristi sebi i drugom u iznosu većem od 1.500.000 dinara.
U Višem sudu, inače, još traje postupak po zahtevu za trajno oduzimanje imovine Uskokoviću, koji je avgusta 2013. podnelo Više tužilaštvo iz Beograda na osnovu Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela. Pre toga mu je sudskom odlukom bilo privremeno oduzeto nekoliko stambenih nekretnina u centru Beograda: stan u Molerovoj ulici, kuća u Petrogradskoj ulici, zatim kuća i tri zgrade na Bulevaru kralja Aleksandra, kuća s lokalom u ulici Baje Sekulića, stan na Bulevaru kralja Aleksandra, stan u Baba Višnjinoj ulici, kuća u Topolskoj, stan u Kičevskoj i kuća-lokal u Darvinovoj ulici. U zahtevu za trajno oduzimanje imovine, uz te nekretnine, obuhvaćene su i akcije ciglane „Naša sloga” u Kovinu, koje se vode na Uskokovićeve bliske srodnike.
Poslednji komentari
  • Ricardo Vreme: 11.07.2015 08:23h

    Od kada su 30 stana 1.500.000 dinara.

  • miodrag Vreme: 11.07.2015 11:21h

    Zašto bi Srbija činila bilo kakve ustupke ovom oberlopovu,koji je,ko zna kako, izbegao mnogo ozbiljniju zatvorsku kaznu?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP