Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALEKSANDAR OBRADOVIĆ NAJAVLJUJE

Uskoro jedan sasvim drugačiji EPS

Autor: Alo.rs | 26.06.2015 - 08:44:00h | Komentara: 0

Glomazna administracija Elektroprivrede Srbije će se smanjiti pošto će umesto 14 privrednih društava od 1. jula postojati samo tri, kaže za RTS direktor tog preduzeća Aleksandar Obradović. Najavljuje zapošljavanje stručnjaka, ali i veći kvalitet usluga. Imaćemo potpuno drugačiji EPS, poručuje Obradović.

Aleksandar Obradović

Aleksandar Obradović | Foto: Dušan Milenković

Srbija je prošla prvi test u sprovođenju dogovora sa MMF-om, koji se tiče smanjenja deficita u državnoj kasi, početka restrukturiranja preduzeća i plana za smanjenje broja zaposlenih u javnoj upravi. Jedna od obaveza bila je i da krene reforma jednog od najvećih preduzeća - Elektroprivrede Srbije.
Prva faza reforme treba da bude okončana za četiri dana. EPS je prva institucija koja je dobila pozitivnu ocenu MMF-a, ističe generalni direktor tog preduzeća Aleksandar Obradović tokom gostovanja na RTS
- Imaćemo potpuno drugačiji EPS – uređen sistem gde umesto 14 nezavisnih društava imamo samo tri koja će obavljati elektroenergetsku delatnost - rekao je Obradović gostujući u Dnevniku RTS-a ističući da promene nisu samo na papiru.
Suštinske promene tek dolaze, a pokazatelj će biti rezultati, rekao je Obradović.
Do sada, EPS je dnevno gubio 100.000 evra zbog loše organizacije. Gubici će se značajno smanjiti, ukazuje Obradović.
Direktor EPS-a najavljuje da će se smanjiti broj direktora i neefikasnih radnika.
"EPS nije mesto gde se ne radi, a posao dobija po političkoj liniji. Imamo mnogo vrednih i sposobnih ljudi. Nećemo samo smanjiti broj direktora već ćemo i promeniti strukturu zaposlenih", ukazao je Obradović.
Iako ima prekobrojnih radnika, Obradović nije potvrdio spekulacije da ih je 10.000. Najviše prekobrojnih je, kako kaže, u administraciji koja je glomazna, ali koja će se sada smanjiti jer će biti samo tri pravna subjekta.
Biće, najavljuje, i zapošljavanja jer su potrebni stručnjaci – inženjeri, monteri, tehničari, rudari. Nada se i da će najbolji studenti sa elektrotehničkih fakulteta u EPS-u nalaziti posao, a ne van Srbije.
Govoreći o najavi da će se glavni dispečerski centar nalaziti u Novom Sadu, Obradović je objasnio da je to zato što je taj centar imao najbolje rezultate.
"Politika Vlade je jasna – svaki građanin mora da ima istu cenu električne energije i nivo usluge. To nije moguće kada imate više distribucija", rekao je Obradović i dodao da nije tačno da se imovina iznosi iz Vojvodine.
Potrošači će dobiti viši nivou usluge, stabilniju mrežu, stabilniji sistem usluge i imaće jedinstvenu cenu, zaključio je Obradović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP