Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAKON DESET GODINA ČEKANJA

Uskoro rešenje problema pijaće vode u Zrenjaninu

Autor: Beta | 05.02.2015 - 14:03:00h | Komentara: 0

Gradsko veće Zrenjanina dalo je danas predlog Skupštini grada da da saglasnost zrenjaninskom preduzeću Vodovod i kanalizacija za potpisivanje ugovora o prečišćavanju pijaće vode između tog preduzeća i italijanske Grupe Zilio.

Opština Zrenjanin

Opština Zrenjanin | Foto: Jelica Vojinov

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ocenio je današnju sednicu Gradskog veća kao istorijsku jer su, kako je naveo, donete odluke koje će biti i verifikovane na sutrašnjoj sednici Skupštine, a na osnovu kojih će posle više decenija krenuti rešavanje problema pijaće vode u gradu.
Janjić je naveo da se očekuje da će, ukoliko Skupština grada donese pozitivnu odluku, potpisivanje ugovora biti iduće nedelje, a da bi zdrava pijaća voda iz gradskog vodovoda mogla da poteče ove godine.
Direktor Vodovoda i kanalizacije Goran Tajdić podsetio je da na tender za prečišćavanje vode pristigla samo jedna ponuda, Grupe Zilio i da su oni dali ponudu od 28 evro centi po kubiku prerađene vode.
"Budući da nije bilo drugih ponuda, komisija je tu ponudu prihvatila, a samim tim ona je i u skladu sa elaboratom koji je donela Skupština grada Zrenjanina u kome je navedeno da je maksimalna cena koju Grad može platiti za uslugu prečišćavanja tih 28 centi", rekao je novinarima Tajdić.
Kako je kazao, ugovorom je predviđeno da će potrošnja biti 6,5 miliona kubnih metara vode za Grad Zrenjanin i napomenuo da će se na kraju godine voditi bilans stanja, a da će u slučaju manje potrošnje ponuđaču to biti nadomešteno.
"Tenderskom dokumentacijom je traženo da ova fabrika za preradu vode može da isporuči devet miliona kubnih metara, odmah nakon puštanja u rad. Gradsko veće, u saradnji sa javnim komunalnim preduzećem, krenuće na pripajanje na vodovodnu mrežu i okolnih sela", dodao je on.
Tajdić je istakao da posle otvaranja ponuda pravo žalbe imaju samo oni koji su učestvovali i dali ponudu, a pošto je reč samo o jednom ponuđaču, preostaje samo da Skupština grada da saglasnost na potpisivanje ugovora, zatim bi usledilo i samo potpisivanje ugovora, a rok da gradjani dobiju zdravu pijaću vodu je osam meseci od toga.
Voda iz zrenjaninskog vodovoda zabranjena je za piće još od 2004. godine jer je u njoj utvrđena povećana koncentracija arsena.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP