Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZA ONE KOJI SLAVE 5. APRILA

Uskršnje čestitke

Autor: Alo/Agencije | 03.04.2015 - 12:16:00h | Komentara: 0

Hrišćanskim vernicima koji Uskrs proslavljaju 5. aprila praznik su čestitali patrijarh Irinej, predsednik i premijer Srbije.

Uskrs

Uskrs | Foto: Profimedia

Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse, poručio je patrijarh Irinej poglavarima svih crkava koji predstojeći, najradosniji hrisćanski praznik, Uskrs slave po, kako se navodi, zapadnoj pashaliji.
Patrijarh je, kako se navodi u saopštenju SPC, Uskrs čestitao papi Franji, arhiepiskopu kenterberijskom Justinu Velbiju, predsedavajućem Saveta evangeličke crkve u Nemačkoj biskupu Hajnrihu Bedford-Štromu, kao i velikodostojnicima drugih protestantskih crkava u svetu.
Patrijarh je najsrdačnije čestitao praznik i velikodostojnicima i vernicima tradicionalnih crkava i verskih zajednica u Srbiji, Rimokatoličke crkve, Slovačke evangeličke crkve, Reformatske hrišćanske crkve u Srbiji i Metodističke crkve.
Uskršnju čestitku patrijarh je uputio i ekumenskim i konfesionalnim telima i organizacijama - Svetskom savetu crkava, Konferenciji evropskih crkava, Luteranskom svetskom savezu, Alijansi reformatskih crkava i drugim medjucrkvenim telima i organizacijama.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić čestitao je Uskrs svim građanima Srbije koji najveći hrišćanski praznik slave 5. aprila.

Sa željom da svako iskušenje kojima je bremenito naše doba prevaziđemo u veri i ljubavi, da nas pripadnost hrišćanskom učenju spaja i povezuje, želim vam da u miru i porodičnoj sreći, zdravlju i blagostanju, svekolikim dobrom od Gospoda i ljudi, proslave najveći hrišćanski praznik, poželeo je Nikolić.
Predsednik Vlade Aleksandar Vučić uputio je uskršnju čestitku beogradskom nadbiskupu i mitropolitu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji Uskrs slave ove nedelje.
"Povodom Uskrsa, Vama i svim vernicima koji u nedelju slave ovaj najveći među hrišćanskim praznicima, upućujem najsrdačnije čestitke. Želim Vam da radost ovog praznika podelite sa svojim najbližima u zdravlju i blagostanju", navodi se u čestitki premijera Vučića, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.
Uskrs je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu i svim verenicima Rimokatoličke crkve u Srbiji čestitao i predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović.
"Neka ovaj praznik koji povezuje sve ljude dobre volje, svima donese sreću, blagostanje i ljubav među ljudima. Neka ovaj Uskrs sve nas zajedno načini boljim ljudima kako bismo čineći dobro drugima, mogli očekivati dobro za sebe. Sretan Uskrs", naveo je Omerović.
Praznik je čestitao i direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević.
Radojević je Uskrs čestitao nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, biskupima Rimokatoličke crkve, poglavarima protestantskih crkava, sveštenstvu, monaštvu, redovništvu i vernicima koji ovaj praznik slave 5. aprila.
"Naše vreme je prepuno različitih izazova. Neka nas Vaskrsenje Hristovo, taj najveći događaj ljudske istorije, koji je pokrenuo i otkrio večnost svim naraštajima kroz sva vremena i danas nadahne i pokrene da sa optimizmom i odgovornošću složno i srčano radimo za opšte dobro, kako bi se ispunila pravda i volja Sina Božijeg", naveo je Radojević.
Uskrs su juče čestitali i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i predstavnici vlasti u Vojvodini.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP