Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR POLICIJE

Uslovi bili neadekvatni za helikoptere MUP

Autor: Agencije | 08.04.2015 - 12:38:00h | Komentara: 0

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da MUP, u noći kada je pao vojni helikopter, nije dobio zvaničan zahtev za transport bolesne bebe i naglasio da helikopteri tog ministarstva nisu adekvatni da lete u uslovima koji su bili tada.

Transparentno: Nebojša  Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: MUP

"Nikada nam nije bio upućen zvaničan zahtev. To je bila komunikacija našeg načelnika Policijske uprave i komandanta helikopterske jedinice (MUP-a), gde on pita da li je uopšte moguće i da li policija ima helikopter koji, u noćnim uslovima za spašavanje malog dete, može da leti", rekao je ministar.


Stefanović je naveo da je komandant, koji je profesionalac i koji o tome i odlučuje, rekao da MUP ne može da izvrši taj zadatak i da naši helikopteri nisu adekvatni za takve uslove.

On je izjavio i  da se razmišlja o superveštačenju koje bi moglo da da nove dokaze u rasvetljavanju smrti novinarke Radislave Dade Vujasinović.

Stefanović je precizirao da je reč je o dodatnom veštačenju oružja i određenih predmeta koje će raditi specijalna laboratorija u Holandiji, gde bi, kako je naveo, novom tehnologijom mogli da se otkriju novi dokazi.

"U ovom trenutku radna grupa MUP i državna radna grupa rade na ovom slučaju i nadam se da bi superveštačenje predmeta i oružja moglo da da neki odgovor", naveo je ministar.

Današnja "Politika" prenela je da je iz Nacionalnog forenzičkog instituta u Hagu stigla potvrda da u njihovim laboratorijama može da se obavi supreveštačenje i kada je reč o balističkom i sudsko-medicinskom delu.

Radislava Dada Vujasinović je nađena mrtva 9. aprila 1994. godine u svom stanu na Novom Beogradu.

Prva zvanična verzija je bila da samoubistvo, ali je 2009. godine slučaj prekvalifikovan u ubistvo i pokrenut je krivični postupak.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP