Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAMO U SRBIJI

Uteruju mu dug koji nije njegov!

Autor: Alo.rs | 05.05.2015 - 00:53:00h | Komentara: 5

Jovanu Milenkoviću iz leskovačkog sela Draškovac sudski izvršioci prete zaplenom imovine zbog duga za struju od 9.000 dinara koji nije napravio.

Muškarac plače

Mora da plati dug koji nije njegov | Foto: Profimedia

 
Milenkoviću prete plenidbom zbog neplaćenih računa u vikendici na Gabrovačkom putu u Nišu, iako ta kuća nije njegova, već nekoga ko se zove isto kao on.

Milenković može da izbegne plaćanje duga samo ukoliko na sudu dokaže da kuća nije njegova, što bi ga koštalo više od samog duga.

Milenković tvrdi da u Nišu nema ništa od imovine.

- Nemam ni kolibu, a kamoli kuću, o čemu posedujem potvrdu iz Službe za katastar nepokretnosti. Šokirao sam se kada sam dobio zaključak o izvršenju zbog duga za struju, kaže Milenković za "Informer" dodajući da je dug od 9.000 za njega ogroman budući da živi od invalidske penzije koja iznosi 12.500 dinara.

- Podneo sam prigovor na odluku o sprovođenju prinudnog izvrđenja, ali su mi rekli da moram da u parničnom postupku dokazujem da ja nisam taj Jovan Milenković! Odakle meni novac da platim advokata? A ukoliko se ne pojavim na sudu, moraću da platim tuđi dug, kaže Milenković koji je već dosta novca potrošio kako bi dokazao da on nije taj Jovan Milenković koji je napravio dug za struju.

Niški distributer struje PD "Jugoistok" priznaje da oni ne znaju tačno ko je dužnik Jovan Milenković.

- U našoj dokumentaciji smo imali samo njegovo ime i prezime i adresu. Nemamo matični broj niti bilo kakve druge podatke. Zato smo naplatu duga poverili prinudnom izvršitelju, rekli su u "Jugoistoku".

Sa druge strane izvršitelji kažu da Milenković uvek na sudu može da dokaže da je greškom proglašen za dužnika i da u parnici ospori postupak izvršenja.

Poslednji komentari
  • svetac Vreme: 05.05.2015 05:01h

    Još jedna klasična otimačina privatnih izvršitelja postavljenih od strane vladajuće bulumente. Pretvorili su Srbiju u svoju privatnu prćiju. Rade šta hoće a Vučić im novim Zakonom dao još veća ovlašćenja, a ti narode ćuti i trpi. Dokle?

  • CIRINELA Vreme: 05.05.2015 09:03h

    U poreskoj upravi na tu vikendicu imaju podatke ko je vlasnik. Poreski dug se vodi preko JMBG-a dakle ne postoji ni teoretske šanse da izvršitelj pogreši. Ono što bi država trebala pod hitno da uradi jesu uvođenje drakonske kazne protiv sudskih izvršitelja za aljkavost u radu. Kad su im mogli odobriti bezobrazno visoke troškovnike trebali su i kaznenu politiku uskladiti sa time.

  • deki Vreme: 05.05.2015 10:09h

    Savet: ti Jovane lepo izvadi iz katastra vlasnicki list za tu kucu i daj oglas da je prodajes za npr. 1.000 eur pa sa tim parama uplati dug.

  • EnkooknE Vreme: 05.05.2015 10:49h

    "Sa druge strane izvršitelji kažu da Milenković uvek na sudu može da dokaže da je greškom proglašen za dužnika i da u parnici ospori postupak izvršenja." Alo mamlazi iz PD-a, mora čovek da plati odbranu, niti je tražio, niti ima od čega da plati. Je*** državu. Vratite nam Tita

  • milomir Vreme: 05.05.2015 22:25h

    daj njima tu vikendicu na ime tog duga

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP