Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAJEDNIČKA SEDNICA VLADA SRBIJE I RS

Uveden Dan sećanja na prognane i stradale Srbe

Autor: Alo/Agencije | 26.06.2015 - 14:10:00h | Komentara: 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Vlade RS dogovoreno da se zajednički obeleževa 5. avgust - Dan sećanja na prognane i stradale Srbe. Nikolić od Ivanića traži sednicu o Srebrenici.

Zajednička sednica Vlada Srbije i RS

Zajednička sednica Vlada Srbije i RS | Foto: Milorad Milanković

Vučić je na konferenciji za novinare nakon zajedničke sednice dve Vlade u Palati Srbije rekao da će se taj datum zajednički obeležvati kao što će se zajednički obeležavati Vidovdan i Dan proboja u Jasenovcu.
On je naglasio da Srbija pošuje integritet BiH, ali da je u skladu sa Sporazumom o specijalnim vezama spremna da ako RS iz bilo kog razloga bude imala problema bude mesto na koje može da se osloni.

Zajednička sednica Vlada Srbije i RS

Zajednička sednica Vlada Srbije i RS | Foto: Milorad Milanković

Nakon zajedničke sednice Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske (RS) danas je u Beogradu potpisan Memorandum o saradnji u oblasti saobraćaja i saobraćajne infrastrukture i protokol o usaglašavanju stavova o oblastima stručnih ispita i licenciranju iz oblasti građevinarstva i prostornog planiranja.

Zajednička sednica Vlada Srbije i RS

Zajednička sednica Vlada Srbije i RS | Foto: Milorad Milanković

Vučić je rekao da je na sednici bilo reči o unapređenju odnosa Srbije i RS i najvio da će sledeća sednica biti u Bratuncu.

O ODLASKU U SREBRENICU

Vučić je rekao da je razgovarao sa predsednicima Srbije i Republike Srpske Nikolićem i Dodikom o eventualnom odlasku u Srebrenicu i najavio da će odluku o tome doneti u skladu sa interesima vlade i srpskog naroda.


- Nikada nisam krio od koga to zavisi, naravno sa tim sam upoznao i o tome razgovarao sa predsednikom Nikolićem i predsednikom RS.

Tu odluku doneću u skladu sa interesima pre svega Vlade Srbije i srpskog naroda. Razume se da ću o tome još razgovarati sa predsednicima Nikolićem i Dodikom i premijerkom RS Željkom Cvijanović - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da smatra da je prijateljstvo između srpskog i bošnjačkog naroda od velikog interesa za oba naroda i da u to treba investirati u budućnosti.


- 'Pri tome se podrazumeva da nikada i nijednog trenutka nećemo da pogazimo naše nacionalne interese - rekao je Vučić.

NIKOLIĆEV ZAHTEV IVANIĆU

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je danas predstavnika Srba u Predsedništu Bosne i Hercegovine (BiH) Mladena Ivanića da zakaže sednicu na čijem će dnevnom redu biti predlog rezolucije o Srebrenici, na kojoj će izneti negativan stav o tom dokumentu.

- Ja poštujem srebrebreničke žrtve, ali to ne znači da sada treba uništiti srpski narod i da se pod pojmom genocid u svetu nametne reč Srebrenica. Koliko ćemo naroda povrediti time što ćemo njihove žrtve gurnuti u zapećak - rekao je Nikolić posle zajedničke sednice vlada.

Upitan da li on ima negativan stav o radu Ivanića, predsednik Srbije je odgovorio da o tome treba da razmišljaju oni koji su za njega glasali i da on od Ivanića traži samo da sazove sednicu Predsedništva BiH.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP