Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MOŽDA I POMOGNE

Uvođenje video-nadzora u sva vozila gradskog prevoza

Autor: Tanjug | 06.01.2014 - 13:20:00h | Komentara: 0

Članovi Privremenog organa imali su nekoliko sastanaka sa predstavnicima sindikata GSP-a i MUP-a, a dogovoreno je da policijaci u civilu patroliraju "kritičnim" linijama.

Siniša  Mali

Siniša Mali | Foto: Dalibor Danilović

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali najavio je danas mogućnost uvođenja video-nadzora u sva vozila gradskog prevoza, kako bi se sprečili učestali napadi na vozače, a nasilje zaustavilo.
- Što se tiče kamera, one postoje u oko 200 novih “Solaris” autobusa, a postoje i u novim “Kaufovim” tramvajima. Sva ostala vozila to nemaju i jutros sam imao sastanak sa direktorom GSP-a i sa njim dogovorio da pripreme projekat uvođenja video-nadzora u sva ostala vozila – rekao je Mali.
On je novinarima rekao da bi to moglo da se pripremi do donošenja odluke o privremenom finansiranju za drugi kvartal ove godine.
- Naravno, treba da prođe proces javne nabavke i svega, ali siguran sam da će to dati pravi rezultat – rekao je Mali.
Mali je rekao i da su članovi Privremenog organa imali nekoliko sastanaka sa predstavnicima sindikata GSP-a i MUP-a, i da je dogovoreno da policijaci u civilu patroliraju “kritičnim” linijama.

Solaris

- Juče sam rekao da je MUP spreman da pošalje policajce u civilu da patroliraju linijama za koje je utvrđeno da su kritične, u smislu najvećeg broja napada, a taj dogovor je već napravljen – rekao je Mali i dodao da će svaki vozač GSP-a imati telefon kojim može da prijavi napad.
Taj telefon je, rekao je Mali, povezan sa GSP-om i MUP-om, a interventna policija bi reagovala i spremna je da reaguje na svaki napad u najbržem roku. On je istakao i značaj “panik” tastera, navodeći da oni već postoje u svim vozilima GSP-a.
- Uvođenjem video-nadzora, boljom saradnjom sa MUP-om, telefonskom vezom koja već postoji između vozača i interventne brigade i boljim korišćenjem “panik” tastera, mislim da nasilje u vozilima možemo da sprečimo – istakao je predsednik Privremenog organa.
On je ponovio da Privremeni organ podržava protest koji su najavili sindikati GSP-a.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP