Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR ANTIĆ OBIŠAO TE „NIKOLA TESLA“

„Uvozimo jeftiniju struju, uskoro osposobljavanje ugljenokopa”

Autor: E. S. | 20.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Ministar energetike Aleksandar Antić naveo je juče da Srbija trenutno struju pozajmljuje iz Crne Gore i Republike Srpske, da je kupujemo i od drugih snabdevača po ceni nižoj od tržišne. Ministar je istakao da su zbog poplava i povećanog vodostaja Save i Dunava ugroženi ključni pogoni EPS-a, među kojima su TE „Nikola Tesla“ u Obrenovcu i elektrane „Kostolac“ i „Morava“.

 

Aleksandar Antić

Aleksandar Antić | Foto: Vesna Lalić

- Morali smo da ispraznimo akumulacije na Đerdapu kako bi primila vodu iz Dunava, a kako bi onda ta reka mogla da primi vodu iz Save. Moramo biti svesni da opasnost još nije prošla. Vodostaj kod TENT-a je 46 centimetara ispod nivoa prelivanja nasipa, ali očekujemo veliki talas vode iz Hrvatske, i tek kada on prođe, moći ćemo da odahnemo.

| Foto: Vesna Lalić

Trenutno slovenačke ekipe izbacuju vodu iz TENT-a i brane najbitnije postrojenje - crpnu stanicu koja omogućava da se hlade generatori u termoelektrani - rekao je Antić, nakon obilska TENT-a. Aleksandar Obradović, vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a, rekao je da se pripremaju planovi za evakuaciju radnika, ako dođe do prelivanja nasipa na Savi, u čijoj blizini je elektrana. Antić i Obradović su apelovali na građane da štede struju, koju juče nije imalo 7.049 domaćinstava u Srbiji, ne računajući Obrenovac.

TE „Nikola Tesla“

TE „Nikola Tesla“ | Foto: Vesna Lalić

Poslednji komentari
  • KOLUBARAC Vreme: 20.05.2014 09:20h

    Kolubaro kazi ministru da i ti postojis mozda ne zna covek bruka za novinare medije politicare ali pobedice rudari i bez njih a onaj Mali stvarno je mali da li zna da je i Lazarevac Beogradska opstina na zalost građana ali pobedice nedacu Lazarevac a kad ovo prođe ostavke ministara i gradonacelnika

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP