Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! NA LICU MESTA

Uz rakiju čekaju
smak sveta

Autor: Milan S. Prelić | 21.12.2012 - 10:55:00h | Komentara: 1

Rtanj je spreman - hoteli, moteli i drugi oblici smeštaja su davno rezervisani, rtanjski čajevi, rakije i drugi suveniri pripremljeni za prodaju, gorska služba spasavanja kao zapeta pušta čeka na turiste koji će se zagubiti u snežnim nanosima...

Čeka se još samo smak sveta! Meštani opštine Boljevac, kojoj pripada i planina Rtanj, a koja će navodno zaštititi one koji je posete u trenutku smaka sveta, sa širokim osmesima dočekali su ovu priliku.

mm

Smak sveta "može da počne" | Foto: Đorđe Kojadinović

Ipak, juče je bila prisutna i doza blagog razočarenja, pošto stranaca koji su trebali da dođu nebi li preživeli smak sveta, jedva da ja iko video.

Hvala Majama!

Kako je za "Alo!" izjavila Marina Maslovarić, pomoćnik predsednika opštine Boljevac, priča o smaku sveta ovom delu Srbije došla je kao naručena!

- Cela ova priča je super! Hvala onome ko ju je smislio. Planiramo da od naredne godine svakog 21.12. organizujemo neku manifestaciju. Ovo nam je došlo dobro da pokrenemo privredu - rekla je Maslorovićeva, a Marina Žvikić, direktorka turističke organizacije, kaže da su se odlično pripremili. - Gostima ćemo, između ostalog, ponuditi kuvani rtanjski čaj i rakiju, ali i pokušati da objasnimo da ovde ima i drugih stvari, a ne samo spasa od smaka sveta - rekla nam je ona.

- Biće ih, ne brinem... Pa, svi su rekli da će ih doći mnogo! A što se tiče ideje o smaku sveta, od toga nema ništa! U to veruju samo stranci, koji se hvataju za slamku spasa! Smak nama ne može ništa, jer mi smo složni! A i zdravo jedemo i pijemo - kaže za “Alo!” meštanin Rtnja Slavče, zvani Deda, a slično misle i njegove komšije.
Ipak, ima i onih koji misle drugačije! Jedan od njih je i Ivan Atanacković iz Beograda.
- Došao sam zbog izazova, avanture i prelepe prirode i čistog vazduha. Ne verujem da će se desiti smak sveta. Doći će do duhovnog preobraženja – objasnio nam je Ivan.
Inače, u centru Rtnja juče smo naišli i na improvizovane štandove za prodaju rakije i čuvenog rtanjskog čaja. Milija Milić je prodavao rakiju – dunju za 1.000, a šljivu za 750 dinara za litar. On je priču o smaku sveta shvatio kao, kako reče, “zajebanciju”!
- Više verujem u Nostradamusa i Tarabiće, nego Majama, po čijem kalendaru bi se navodno trebao desiti smak sveta - kaže Milić, a Dalibor Jović, koji je za 300 dinara po kesi prodavao čajeve, kratko se nadovezao da su rtanjske trave dobre za potenciju, dok ga priča o smaku sveta samo zasmejava.

aa

Spremili i suvenire na Rtnju... | Foto: Đorđe Kojadinović

Kako god, danas sledi pravi šou na Rtnju. A da li ćete preživeti... Pa, ako ovaj tekst budete čitali posle 11.07 sati, onda su drevne Maje zasigurno pogrešile!
 
Poslednji komentari
  • Ludi Konj Vreme: 21.12.2012 11:47h

    Ko su te Maje? Mi biti Indijanci! Mi znati kad smak svet! u 11h07m u koji pocetak zemlja?u indijanska zemlja nema smak! Mi udri u grudi sa pesnica! Niko nece nas smaknuti!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP