Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HEROJI SPASLI PSA I SHVATILI DUBINU UŽASA

Užas u sred Srbije: Začuli su jeziv zvuk iz bunara, zatekli su delo serijskog mučitelja! (FOTO)

Autor: A. O. | 23.06.2014 - 11:45:00h | Komentara: 10

Još jedno nevino biće bilo bi žrtva ljudske surovosti da nije bilo organizacije ljubitelja životinja "Anima" iz Subotice. Dokazali su da postoje heroji i da ignorisanje problema samo produbljuje problem!

Spasavanje Dade Foto: Anima

U bunaru su pronašli psa na umoru i jeziv skelet mrtve životinje Foto: Anima

"Dobili smo dojavu da se van grada, na jednom napuštenom salašu ,u bunaru koji je presušio nalazi pas u jako lošem stanju, bačen na dubinu od oko 10 metara", objasnili su iz organizacije na svojoj Fejsbuk stranici.

Spasavanje Dade Foto: Anima

Plemeniti Dada po kome je kuca dobila ime Foto: Anima

Kako izvući prestravljenu životinju sa tako veliki dubine bez opreme? Uz pomoć prijatelja! "Glečer vertikal" pritekao je u pomoć kučencetu u nevolji.

Spasavanje Dade Foto: Anima

Izmučen je mahnuo repićem u znak zahvalnosti Foto: Anima

"Kada smo stigli,videli smo da je pas u izuzetno lošem stanju,da je uplašen,dezorijentisan i ekstremno neuhranjen. Dado,-hrabri dečko iz firme "Glečer vertikal" je pripremio opremu i spustio se u bunar. Maleni uplašeni njuškavac u bunaru u početku nije bio spreman za saradnju, režao je i nije dozvoljavao da mu se priđe zbog svega što je preživeo", objašnjavaju spasioci.

Spasavanje Dade Foto: Anima

Dada se bori za oporavak Foto: Anima

Čak i onako uplašen pas je osetio da mu žele dobro i smirio se.

"Mališa je odmah shvatio da želimo da mu pomognemo, dozvolio je da ga pomazimo, onako iznemogao je čak i mahao repićem. Po svom junaku je dobio ime Dado i odmah smo krenuli kod veterinara. Tamo je zbrinut ,dobio je terapiju,smestili smo ga u pansion i momentalno se oporavlja. Slučaj smo prijavili policiji i očekujemo da se izvršilac ovog gnusnog zločina pronađe. Ono što nas je naročito uznemirilo sto je u bunaru bio jos jedan skelet psa...izgleda da njegovo cviljenje nije čuo niko kome je stalo.Sada se borimo za zivot dragog njuskavca Dade,njegovo stanje je kritično jer je bio bez hrane i vode minimum 10 dana ali ne odustajemo i čvrsto verujemo da će ljubav koju mu pruzamo izbrisati sva ružna sećanja", poručuju ovi plemeniti ljudi.

Ukoliko želite da im pomognete donacije možete doneti lično u pet salon Tiffany u Subotici subotom ili uplatiti na račun.
PROCREDIT BANK
Dinarski račun: 220-132755-12
Devizni račun: 40-305-00000296 IBAN: RS35 2204 0305 0000 0296 52, SWIFT: PRCBRSBG
PAYPAL
animasubotica.pp@gmail.com

Poslednji komentari
  • milos Vreme: 23.06.2014 12:50h

    A mozda je pas sam upao?

  • gugu Vreme: 23.06.2014 14:38h

    Prokleta mu dusa bila tome ko je to uradio,moja komsinica je secam se 90ih god,obesila jedno kuce jer joj je navodno pojeo pilice,kuce nije bilo njeno vec je doslo odnekuda.Kuce je umiralo 4 sata i cvilelo je a niko nije znao odakle taj zvuk dolazi.Ona je jako nesrecna zena danas,deca joj tesko zive,neozenjena a u godinama,ona je obolela a mora teske poslove da radi da se prehrani.Kad god je vidim setim se toga i pomislim da je zbog tog pseta sad ispasta.Ovo je velika greota tako sa zivotinjama se ponasati,da bog da nikad serce ne imao taj sto je kucetu ovo uradio.

  • krle Vreme: 23.06.2014 16:37h

    Gde ce nam dusa,oj Srpski neupristojeni narode

  • sremac Vreme: 23.06.2014 18:02h

    Monstruozno,bez komentara,a vi gugu stvarno lupate gluposti,po vašem mišljenju,dve trećine srbije je vešalo pse?

  • Str1der Vreme: 23.06.2014 20:52h

    Ja bih voleo da znam ustanovu koja ima dodirne tacke sa policijom u Beogradu koja je voljna da ovakve stvari radi.Novine pisu kako vatrogasci spasavaju zivotinje,kako je policija predivna,a meni spustaju slusalicu kad hocu da im dojavim da je neka zivotinja u opasnosti.Zato,ako postoji ustanova koja stvarno moze da kontaktira policiju (recimo macka se zaglavi ispod haube i treba nam jednostavno informacija ko je vlasnik auta),bilo bi lepo da se objavi.Razumem da imaju pametnija posla,ali je bezobrazno spustati slusalicu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP