Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIREKTOR „JAT KETERINGA“ MAJSTOR ZA UZIMANJE PARA

Uzeo otpremninu, pa
seo u direktorsku fotelju!

Autor: Aleksandra Medaković | 01.02.2013 - 18:48:00h | Komentara: 6

Borivoje Kovačević, direktor firme “Jat ketering”, otišao je krajem 2012. godine na neplaćeno odsustvo da bi u kompaniji “Jat ervejz”, u kojoj je takođe bio na neplaćenom odsustvu, uzeo otpremninu za penziju u vrednosti od oko 200.000 dinara, a zatim se posle samo nekoliko dana ponovo vratio na mesto direktora “Jat keteringa”, gde prima oko 250.000 dinara, saznaje “Alo!”.

Avion „Jata“

Avion „Jat ervejza“

Borivoje Kovačević uzeo neplaćeno odsustvo u „Jat keteringu” da bi u „Jat ervejzu“ dobio otpremninu za penziju, a onda se vratio na funkciju u „Keteringu“

Dragan Kabić, predsednik samostalnog sindikata ovog preduzeća, tvrdi da je Kovačević u “Jat ketering” došao iz firme “Su-port”, inače ćerke firme “Jat ervejza”, a da je prethodno bio na spisku radnika “Jata”.


- Kovačević je u “Jat ervejzu” uzeo neplaćeno odsustvo 2010. godine kako bi došao na mesto direktora “Jat keterniga”. Međutim, početkom decembra je zatražio neplaćeno odsustvo u našoj firmi i aktivirao svoje radno mesto u “Jat ervejzu”. Pošto je napunio godine neophodne za odlazak u penziju, on je uzeo otpremninu u visini od tri prosečne plate i vratio se posle svega nekoliko dana na mesto direktora “Jat keteringa”- navodi Kabić. Da zlo bude veće, kako ističe naš sagovornik, prvi čovek ovog državnog preduzeća, koje već godinama ne isplaćuje doprinose radnicima, u “Jat keteringu” prima platu od oko 2.000 evra!

- Sa predsednikom skupštine potpisao je ugovor o delu po kome je koeficijent devet, što znači da uz minuli rad i razne dodatke mesečno prima od 180.000 do 250.000 dinara. U ugovoru o radu, koji su imali svi direktori pre njega, pa osnovano sumnjam da sličan ugovor ima i on, piše da u slučaju otkaza dobija otpremninu u visini od 1,5 miliona dinara - navodi Kabić u pismu koje je poslao premijeru i nadležnim ministrima u njegovom kabinetu, u koje je “Alo!” imao uvid. S druge strane, u “Jat ervejzu” ističu da je Kovačević radni odnos zasnovao 31. januara 1978. godine, a da mu je 10. decembra 2012. godine, zbog navršenog radnog veka, prestao radni odnos.

- Kovačević je od 2010. godine do 2012. godine bio na neplaćenom odsustvu u firmi, a zbog obavljanja poslova na funkciji direktora “Jat keteringa”- objašnjavaju u “Jat ervejzu”. U firmi “Su-port” ističu da je Kovačević bio angažovan po osnovu ugovora o dopunskom radu u ovoj kompaniji od 1. juna 2009. do 31. januara 2010. godine.

Kovačević: Sve je po zakonu
Borivoje Kovačević, direktor “Jat keteringa”, istakao je juče u kratkom razgovoru za “Alo!” da je sve bilo po zakonu.
- Sve što je odrađeno bilo je apsolutno po zakonu, a to što rade predstavnici sindikata predstavlja urušavanje ugleda i pozicije kompanije koja se već i ovako bori za preživljavanje - bio je kratak Kovačević, koji je obećao da će, s obzirom na ozbiljnost optužbi, danas i pismeno odgovoriti.

Poslednji komentari
  • sale Vreme: 01.02.2013 19:13h

    hapsi , hapsi , sta pisete o tome , treba hapsiti i vrapcu u jatu znaju da je on lopov

  • saw Vreme: 01.02.2013 19:15h

    kada jednog dana odes u zatvor i to ce biti po zakonu

  • vređanje inteligencije Vreme: 01.02.2013 19:46h

    Sve je otišlo bestraga, kada nam neko objašnjava da je sve to u redu. Da, i po zakonu.

  • Jos jedan krug... Vreme: 01.02.2013 19:49h

    ''Ugled i poziciju kompanije'' urusio je upravo Kovačević, o cemu svedoci i ovaj bahati komentar, kakve je uvek davao kada je pravdao svoju gramzivost i amoral, po cemu je poznat. Da je mislio na prezivljavanje Jat keteringa, ne bi posao za opsluzivanje Jatovih aviona prepustio aerodromskom keteringu, i to posle tendera na kojem je Jat ketering pobedio (?!), a svoje radnike ostavio bez posla i plata. Umesto istragu, njegov drug Mrkonjic omogucio mu je i u ovu korupciju...

  • Vazdusar Vreme: 01.02.2013 21:03h

    Porodicne firme kojima izgleda niko nista ne moze. A zasto je to toliko zalosno i lose, pa upravo zbog toga sto svako svakom cini, gleda kroz prste i prikriva kad se nesto ne radi kako treba, jer i svako svakom duguje. Jedan od takvih primera u kojima vec neko vreme vlada iskljucivo teorija haosa je uspavani JAT kome je kao jedini adut preostala subvencija drzave. Zaposljavaju se nekvalitetni ljudi a najboljim studentima se smeju u lice a CV bacaju u kantu. Kakvu to bolju buducnost ocekujete ilil bolje pitanje od koga je ocekujete?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP