Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OČEKUJE SE REAKCIJA DRŽAVE

V.D. direktora: EPS više ne može ovako, nužne promene!

Autor: Beta | 06.06.2014 - 22:51:00h | Komentara: 2

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović izjavio je da ta kompanija, kako je sada organizovana, više ne može da funkcioniše i da država treba da odluči kako će da je reorganizuje.

Aleksandar  Obradović

Aleksandar Obradović | Foto: Nenad Đorđević

"Možemo da spekulišemo kome je u interesu da EPS ostane ovako neefikasan, loše organizovan... U takvom modelu moguće je i da su zavisna društva, svako za sebe, dobra i funkcionalna, ali kao celina je neefikasan. Stalno ponavljam da imamo 650 direktora, 14 direktora IT, 14 finansijskih direktora sa svojim službama", rekao je Obradović u intervjuu za Danas.
Obradović je podsetio da je država, kao vlasnik, jasno stavila do znanja šta želi od EPS-a i da sledeći korak treba da bude usvajanje novih osnivačkih akata.
"Nažalost, do sada je jako malo uradjeno na tom planu", rekao je Obradović i posetio da je prethodna ministarka energetike najavljivala da će se kompanija organizovati kao akcionarsko društvo do kraja 2013. godine, pa je taj rok pomeren do marta 2014. godine ali do danas EPS nije posao akcionarsko društvo.
On je dodao da je kompanija organizovana kao monopolska ali da su se u medjuvremenu uslovi bitno promenili, odnosno da će uskoro svi moći da biraju snabdevače, a da EPS ne dočekuje spremno takvu vrstu promena.
"Ono što sam ja zatekao ovde pre dve godine, čak i u EPS-u, ljudi su mislili da će ostati isto, da se ništa neće promeniti. Nažalost, mi u Srbiji imamo tu nesreću što se nekako na vreme ne pripremimo za nadolazeće promene i one nas uvek zateknu. Mi u okviru EPS-a imamo i znanje i volju da udjemo u promene, ali su otpori tom procesu veliki", rekao je Obradović.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 07.06.2014 07:09h

    Знате ли које муке се имају када ти умре отац па онда да струја се плаћа под твојим именом јер си покојников син?КО БИ ПЛАЋАО ТУЂУ СТРУЈУ?Ја сам мислио да треба однети умрлицу и папир да сам покојников син и крај приче!Данима мораш ићи по разноразне потврде у стилу ... Да си 'ладио ноге у све три Мораве?Сада у моме крају радимо на изградњи грејања воде на сунце.Цевке на кров и крај приче.Онда идемо на градњу панела па струја од сунца!А ЕПС да снизи ,,гордост,, и уведе снижену тарифу КО РЕДОВНО ПЛАЋА И ВИШЕ ТРОШИ!А да не пишем и о струји добијене од ветра!

  • Mara Vreme: 09.06.2014 10:30h

    Sve pohvale za gospodina Obradovica.EPS hoce SPS pod kontrolu kao sto rade u Srbijagasu i NISu. Hoce da kadruju109

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP