Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UVOĐENJE PRIPRAVNOSTI

Vanredna odbrana od poplava u Svilajncu i Paraćinu!

Autor: Tanjug | 17.06.2014 - 09:12:00h | Komentara: 0

Štab za vanredne situacije opštine Svilajnac, doneo je, na sinoćnoj vanrednoj sednici, Odluku o uvođenju pripravnosti, pošto su za period od 16. do 20. juna najavljene veće količine padavina, objavljeno je na sajtu opštine Svilajnac.

Poplave

Na istoj sedici doneta je i naredba svim javnim ustanovama, preduzećima i organizacijama na teritoriji opštine Svilajnac da budu pripravni povodom vanredne odbrane od poplava, koja ne predstvalja vanrednu situaciju, vec definiše mere, radove i aktivnosti u odbrani od poplava, navodi se u saopštenju.


"U periodu od 16. do 20. juna najavljene su veće količine padavina, pa se pripravnost svih i institucija i pojedinaca podrazumeva, kao i pridržavanje usvojenog plana odbrane od poplava. Sve javne ustanove su stavile u pripravnost sve svoje resurse u vidu ljudstva, mehanizacije i tehnike. U toku noći se ne očekuje veća kolicina padavina, ali će ekipe i službe biti na terenu i pratiti vodostaje reka", dodaje se u saopštenju.

Zbog upozorenja Republickog hidrometeorološkog zavoda Srbije, na obilne padavine 17. i 18. juna, zasedao je i Štab za vanredne sitaucije opštine Paraćin, koji je naložio preduzimanje nekoliko mera, Objavljeno je na veb sajtu opštine Paraćin.

Mere podrazumevaju dežurstva komunalne inspekcije tokom noći izmedju 16. i 17. juna, praćenje vodostaja na Crnici i Grzi, pripravnost zaposlenih u javnim preduzecima i ustanovama i obezbedjivanje potrebne opreme i mehanizacije.

Takodje, mere obuhvataju pripravnost poverenika mesnih zajednica, mišljenje "Srbijavoda" da li je tom republičkom javnom preduzeću potrebna pomoć za eventualno organizovanje odbrana od poplava i u tom smislu uputstva rukovodica odbrane od poplava iz tog preduzeća, navodi se u saopštenju.
"Mogući porast vodostaja sa prevazilaženjem granica javljanja tj. upozoravajućih nivoa (na vodotocima bujicnog karaktera se očekuju kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa pojavom lokalnih izlivanja tokom 18, 19. i 20. juna)", dodaje se u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP