Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SNEG PRAVI PROBLEME PO SRBIJI

Vanredna situacija u Tutinu, Kuršumlija zavejana

Autor: Agencije | 07.03.2015 - 15:30:00h | Komentara: 0

Na području opštine Tutin danas je uvedena vanredna situacija jer je zbog snega neprohodan veliki broj putnih pravaca.

Očekuje se još padavina u Hrvatskoj

Ilustracija | Foto: Profimedia.rs

Korodinator održavanja puteva Samir Bakić rekao je da sneg stvara velike probleme. Prema njegovim rečima, pomoć lokalnoj samoupravi ponudilo je i lokalno udruženje vožaca džipova kako bi moglo da stigne do starih i bolesnih ljudi na Pešterskoj visoravni.

Bakić je naveo i da su predstavnici EPS-a na sednici štaba saopštili da između 60 i 70 odsto seoskih područja te opštine nema struju i da su počeli sa identifikacijom kvarova i njihovim otklanjanjem.

Predsednik opštine Šemsudin Kučević rekao da je upućen apel okružnom i republičkom Štabu za vanredne situacije, kao i Vladi Srbije da novonastalu situaciju prate svi zajedno. Kako je naglasio, do sutra u 10 sati imaće potpuni izveštaj o situaciji na terenu, pa nije isključio da će zatražiti podršku i pomoć građana,a ukoliko bude neophodno i podršku od vojske.


Na Pešterskoj visoravni zbog snega i neprohodnih lokalnih puteva ugroženo je oko 10.000 ljudi, a do bolesnih se stiže uz pomoć motornih sanki, kojima je sinoć kod Sjenice evakuisan jedan stariji čovek.

Veliki problem stvara i vetar koji ponovo pravi snežne nanose, pa je, prema rečima pomoćnika predsednika opštine Sjenica Miće Kaličanina, sve ono što se juče očišćeno, tokom noći ponovo zavejano.

Naši planinari zavejani u Crnoj Gori

Šestoro planinara iz Srbije i Bosne i Hercegovine zavejano je na Komovima u Crnoj Gori, ali su smešteni u jednoj vikend kućici na lokalitetu Štavna, preneo je Radio Crne Gore.


Na sajtu tog radija navodi se da planinari imaju hranu za deset dana, a da će se u ponedeljak znati kada će biti oslobodjeni iz snežne blokade, pošto je na Komovima pao sneg visine do dva metra. Opština Andrijevica nema opremu da dodje do planinara, zbog čega će morati da se sačeka smirivanje vremena, navodi RCG, dodajući da su planinari na Komove krenuli prošle nedelje.

Sneg paralisao i Crnu Travu

U opštini Crna Trava duva vetar olujne jačine, a zbog snega koji pada stvaraju se smetovi na putu. U pojedinim delovima opštine telefonske veze su u prekidu, a snežna mećava je i na Kopaoniku.

Bez struje je i oko 1.500 domaćinstava u opštini Medveđa zbog prekida na dalekovodu.

Zbog kvarova na dalekovodima usled snega, bez struje trenutno je oko 10.500 potrošača u Zlatiborskom okrugu.

Kuršumlijska sela odsečena od sveta

Sva planinska sela na teritoriji opštine Kuršumlija potpuno su zavejana i odsečena od grada, a u pojedinim mestima, naročito u okolini Lukovske banje, snežni pokrivač je dostigao visinu od jednog metra, izjavio je danas
predsednik te opštine Radoljub Vidić.

- Ako sneg, koji od juče neprekidno pada, nastavi ovim intenzitetom, pokrivač će biti jos veći. Ali službe Komunalnog preduzeća i Direkcije za izgradnju su u pripravnosti za slučaj da je potrebno probijanje puta do nekog planinskog sela, kazao je Vidić agenciji Beta.

Direktor opštinske Direkcije za izgradnju Goran Djordjević rekao je da su zaposleni u toj direkciji već angažovani na čišćenju puteva ka pojedinim planinskim selim kuršumlijske opštine. On je dodao da je šest sela u okolini Lukovske banje danas ostalo bez elektricne energije.

Na teritoriji opštine Kuršumija nalaze se 92 planinska sela, a trenutno su prohodni putevi samo do onih sela koja se nalaze pored regionalnih i magistralne saobraćajnice.

Zbog snega koji neprekidno pada na Staroj planini, na Babinom zubu neprohodan je put ka skijalištu na Staroj planini

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP