Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UKIDANJE VANREDNIH MERA

Vanredna situacija važi još u dva grada i 17 opština

Autor: Tanjug | 23.05.2014 - 11:26:00h | Komentara: 1

Vlada Srbije ukinula je danas vanrednu situaciju na teritoriji cele Republike, a zadržala je na području dva grada i 17 opština gde je situacija sa poplavama najteža.

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović | Foto: Đ. Kojadinović

Republički štab za vanredne situacije predložio je Vladi Srbije da se sa današnjim danom ukine vanredna situacija u zemlji, izjavio je na sednici Štaba ministar policije Nebojša Stefanović. Voda iz Obrenovca bi mogla da se povuče za oko pet dana, a već od nedelje se može očekivati povlačenje vodostaja reke Save, rečeno je danas na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije.

On je rekao da postoje uslovi da se vanredna situacija ukine, ali da će ostati na snazi u dva grada i 16 opština gde je situacija takva da, kako je rekao, ne možemo potpuno da ga ukinemo.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su do sada na područjima stradalim u poplavama pronađena 33 tela, od kojih je, kako je naveo, 13 umrlo od posledica utapanja.


Stefanović je na sednici Štaba za vanredne situacije naveo da se obavlja obdukcija svih tela pronađenih na poplavljenim područjima, te da su podaci koje je izneo pravi i istiniti i odnose se na celu teritoriju Srbije.

Ovako je Obrenovac izgledao danas


Vanredna situacija ostaje u Šapcu i Sremskoj Mitrovici, kao i u opštinama Obrenovac, Ljig, Ub, Lajkovac, Osečina, Paraćin, Mionica, Svilajnac, Smederevska Palanka, Šid, Trstenik, Kosjerić, Bajina Bašta,
Krupanj, Mali Zvornik, Koceljeva, Vladimirci.


Direktor Srbijavoda Goran Puzović najavio je da se u petak na subotu može očekivati da Dunav i Sava budu na vrhuncu, a od nedelje blago povlačenje reke Save, istkavši da taj poplavni talas nije tako veliki kako smo predvideli.
On je kazao da još treba ojačati nasipe oko Termoelektrane u Obrenovcu da bi se izbegao svaki rizik i da će situacija biti praćena 24 sata od nadležnih službi.


Situačija se polako smiruje, reke se vraćaju u korita, a vodostaj Save i Dunava je manji nego što je RHMZ predvideo, rekao je vršilac dužnosti direktora Direkcije za vode Miodrag Pješčić i naglasio da su bezbedni i Beograd i Smederevo i Golubac.
Postavljena je i mobilna oprema za zaštitu od poplava, gde je to moguće, rekao je Pješćić i dodao da je počelo prikupljanje podataka o šteti od poplava
U opštini Šid se očekuje dolazak vode iz Hrvatske, ali nijedno naselje nije u toj opštini ugroženo, rekoa je on i najavio da sutra dolaze stručnjaci iz Hrvatske u Morović da se vidi kako da se voda vrati u Savu.

Poslednji komentari
  • Becka Vreme: 23.05.2014 11:56h

    Nazalost nije jos kraj bilansu !?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP