Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREBIO GA METALNOM ŠTANGLOM

Vaspitač osumnjičen da je tukao štićenika Doma u Veterniku

Autor: 021.rs | 18.07.2014 - 09:41:00h | Komentara: 0

U Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku u toku je policijska istraga protiv vaspitača osumnjičenog da je početkom meseca metalnom štanglom pretukao jednog štićenika.


dd

Kod vaspitača je, u kancelariji pored pisaćeg stola, pronađena metalna šipka za vežbanje. Sem pretučenog štićenika koji ima problema sa govorom, još dva štićenika su rekla da su videli kako vaspitač tuče mladića.
- Redovnim lekarskim pregledom naše zdravstvene službe kod jednog punoletnog štićenika ustanovljene su modrice po telu. Kada je ispričao šta se dogodilo, sastavljen je stručni tim unutar Doma koji proverava navode, a obaveštena je i policija i Centar za socijalni rad. Sazvan je i aktiv roditelja, koje smo obavestili o dešavanjima. Istraga je i dalje u toku, a vaspitača smo sklonili da ne bude u direktnom kontaktu sa štićenicima dok se slučaj ne raščisti. Ukoliko se pokaže da su navodi istiniti, vaspitač će najstrožije biti kažnjen i snosiće posledice zbog nasilja – kaže za 24sata Zoran Arbutina, direktor Doma u Veterniku.
Na pitanje da li je i ranije bilo primedbi na tog vaspitača zbog nasilničkog ponašanja Arbutina nije odgovorio, jer kako je objasnio, ne želi da utiče na istragu ni na koji način.
- Vaspitač je privremeno sklonjen da ne radi sa štićenicima, ali ga sve kolege gledaju sa podozrenjem. Pronađena je metalna šipka kod njega u kancelariji, koja je poslata na uzimanje otisaka. On ima 39 godina, a nedavno je izbačen iz Sidnikata socijalne zaštite zbog problema sa alkoholom. Štićenik koga je, navodno, pretukao teško priča i ne može da opiše ceo događaj kako bi se utvrdilo šta se zapravo dogodilo - ispričao je listu jedan od zaposlenih u Domu, želeći da ostane anoniman.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP